098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

3. izlet Male planinarske škole – Platak

Dragi naši roditelji i mališani, spremni smo za još jedan izlet, ovoga puta na Platak!

Platak je mjesto od posebnog značenja za “nas malo starije” a sjećanja nas vode daleko u prošlost kada smo sa svojim obiteljima vrijeme provodili sanjkajući se zimi te roštiljajući u proljeće i ljeto.

Nakon dugogodišnjeg zahlađenja vratilo nam se zlatno doba Platka koji danas nudi mnoštvo sportsko-rekrativnih i turističkih usluga za sve generacije. I mi ćemo jednim dijelom doprinijeti njegovom rastu i razvoju upravo održavanjem tradicije odlaska i boravka u šumama Platka.

Plan nam je izleta obići šetnicu „Sleme“ koja vodi kružno širokom šumskom stazom obroncima Slemena uz mogućnost laganog uspona na vrh Sleme (1327 m). Zatim, pronalazak adekvatnog mjesta za izradu takozvanog bivka ili prirodnog skloništa a na povratku malo livadarenja uz organizirane društveno zabavne i natjecateljske igre.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Platak – šetnica Sleme

Kada: subota  12.05.

Vrijeme: nalazimo se u 8:45  na Trgu bana Jelačića, polazak je predviđen u 9h a povratak u 16h u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 80 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela-gojzerica, šilterica, duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, dugi rukavi (odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se kremom sa faktorom te repelentima za zaštitu od insekata.

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 10.05.

Podijelite sadržaj

Comments are closed.