Event: ŠKOLA SPORTSKOG PENJANJA – 25. 9. – 3. 11. 2019,

ruj
25

PRVA ŠKOLA SPORTSKOG PENJANJA  SPK  TUHOBIĆ

VODITELJ ŠKOLE: Dalibor Fak, instruktor sportskog penjanja

ASISTENTI: Neven Petrović i Renato Ivančan, iskusni penjači

POČETAK ŠKOLE: 25. rujna 2019. u prostorijama PD Tuhobić, Delta 5

ZAVRŠETAK ŠKOLE: 3. studenoga 2019. – podjela diploma tjedan dana nakon toga

Školovanje sadrži teorijski dio, praktični trening u zatvorenom prostoru te praktični trening na prirodnoj stijeni.

Nakon školovanja polaznici stječu kompetencije za sportsko penjanje, te mogu penjati sportske smjerove kako na umjetnoj tako i na prirodnim stijenama – uređenim penjalištima.

Teorijska nastava kao i trening u zatvorenom održavaju se u tjednu u prostorijama PD Tuhobić ili u bolder dvorani RI Rock climbing cluba. Penjanje na prirodnim stijenama održava se na penjalištima u okolici Rijeke.

UVJETI:

Polaznici moraju biti članovi nekog sportsko-penjačkog kluba ili, ako nisu, učlaniti se  u SPK Tuhobić

Za uspješan završetak škole polaznici moraju proći 80 posto svih teorijskih i praktičnih sadržaja.

CIJENA ŠKOLE:

Školarina iznosi 1250,00 kn – plaća se odjednom ili u 2-3 rate -pri upisu 25. 9. te tijekom listopada i na koncu (3. rata tko se odluči) prije dodijele diplome.

PRIJAVE (zaključno do 23. 9. 2019.)

na e-poštu:  spk.tuhobic@hps.hr 

na mobitel: 098 338 005

Kako je broj mjesta u školi ograničen upisat će se oni polaznici koji se ranije prijave

 

TRENING SPORTSKOG PENJANJA NA BOLDERU

SPK Tuhobić nastavlja s treningom sportskog penjanja na bolderu kojem mogu pristupiti svi zainteresirani za penjanje u dvoranama. Trening obuhvaća tehnike i vještine savladavanja zadanih penjačkih problema na umjetnoj stijeni kao i vježbe snage i izdržljivosti u snazi.

Sportsko je penjanje natjecateljski sport u kojem se penjač za napredovanje koristi samo svojim tijelom, a oprema služi isključivo za osiguranje. Cilj sportskih penjača je savladavanje teških detalja stijene bez obzira na visinu stijene. U fokusu su snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ali i koordinacija pokreta i motorička inteligencija. Sportsko penjanje iziskuje vrhunsku uvježbanost penjača, što se postiže redovitim treningom uz stručan nadzor. Sportsko penjanje je danas svjetski priznati sport čija krovna organizacija IFSC (International Federation for Sport Climbing) obuhvaća više od 80 zemalja članica na svim kontinentima. Svojom kvalitetom i razvijenošću, ovaj je sport dosegao status olimpijskog sporta. Dana 3. kolovoza 2016. Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora donio je povijesnu odluku – sportsko penjanje prolašeno je olimpijskim sportom i uključeno je u program Olimpijskih igara (Tokio 2020.).

Trening sportskog penjanja u dvorani pogodan je i za djecu već od sedam godina…