U povodu Dana mrtvih, predstavnici Planinarskog društva Tuhobić posjetili su grob osnivača društva Veljka Brešana, našega druga – kako smo ga svi zvali. Od prvih dana postojanja društva, prije pedeset godina, kada je kao mlad profesor povijesti i zemljopisa došao raditi u Osnovnu školu “Bobijevo” pa sve do posljednjih dana života, Veljko je skrbio nad “Tuhobićem”, kao nad svojim čedom. Možemo slobodno reći – imao je tri velike ljubavi u životu: svioje učenike kojima se neizmjerno davao, svoje akvarije i ptice kojima se posvetio s puno energije i svoj PD Tuhobić kojega je stvorio da bi povezao ljubav prema prirodi i prema svojim učenicima.

Nema učenika Bobijeva i kasnije Gortana, koji je bio član PD Tuhobić a koji neće reći da je Veljko Brešan čovjek od koga je, vjerojatno, najviše naučio. Bio nam je i profesor i drug i prijatelj i strog ali i blag.

Ove godine na grobu su ga posjetili prvi predsjednik društva Milorad Prijić, jedna od prvih članica Nilda Petris, predstavnik treće generacije Tuhobićanaca Joso Muškardin, a sadašnji je predsjednik (iz druge generacije) Damir Konestra iza fotoaparata.

Orsay

Orsay