098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

O nama

IMG_1522-(1)PLANINARSKO DRUŠTVO TUHOBIĆ

KONTAKT: 098 338 005

Planinarsko društvo Tuhobić osnovano je od učenika i nastavnika Osnovne škole “Bobijevo” 11. veljače 1965. godine. Njegov je osnivač profesor Veljko Brešan, koji je cijeli svoj život ugradio u rad s djecom, PD “Tuhobić” i riječko planinarstvo. 

Društvo je kontinuirano organiziralo planinarske škole za učenike osnovnih škola Bobijevo i kasnije Vladimir Gortan.

Posebno je zapažene rezultate Planinarsko društvo Tuhobić postizalo na natjecanjima u planinarskoj orijentaciji. Članovi Planinarskog društva Tuhobić bili su prvaci Hrvatske u juniorskim kategorijama, osvajači trofeja Tuhobić, Torpedo, Japetić… Planinarsko društvo Tuhobić je tridesetak godina organiziralo poznato natjecanje u planinarskoj orijentaciji na kojemu je sudjelovalo i po nekoliko stotina natjecatelja, na terenima Učke.

cres

Od 2011. godine Planinarsko društvo Tuhobić ima vlastiti planinarski dom u mjestu Zamost u Gorskom Kotaru. Društvo i dalje radi s najmlađim uzrastima organizirajući planinarske škole za učenike.

Godišnje, Planinarsko društvo Tuhobić organizira tridesetak izleta, kako u planine riječkog okruga tako i na najzanimljivije uspone slovenskih Alpi ili druga planinarima zanimljiva odredišta u Hrvatskoj i inozemstvu.


Planina je život!
Podijelite sadržaj