098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

Mala planinarska škola

Izlet na Korita, subota 29.2.

Dragi naši mali planinari, s obzirom na vrijeme koje nam nije išlo baš u korist, odlučili smo ovoga puta ne čekati predugo do sljedećeg izleta, stoga najavljujemo naše ponovno druženje: na Korita iz sela Brgudac. Na odabir imamo nekoliko staza, planinarski dom, predivne livade i najvažnije, izvor pitke vode.

Od samog početka planinarstva na Ćičariji, ovaj je lokalitet zbog svoje ljepote i upravo kvalitete vode koja tu izvire, postao i omiljeno okupljalište planinara te općenito ljudi koji uživaju u prirodi. Pa zašto ne bismo i mi počastili Korita našim prisutstvom? 😉

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Brgudac-Korita

Kada: subota  29.2.

Vrijeme: nalazimo se u 09:30  na Trgu bana Jelačića, a povratak u Rijeku (Trg bana Jelačića) u 16 sati.

Cijena izleta: 110 kn, plaća se vodičima pri polasku.

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), tenisica-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, (dugi rukavi, vjetrovka/jakna, kapa, rukavice- odabrati ovisno o vremenu).

U slučaju loše vremenske prognoze, izlet se odgađa na subotu 7.3.

Prijave za izlet na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka petka 28.2. ujutro.

Izlet na Učku: Land art staza – subota, 9.11.

Slikovni rezultat za Land art staza

Land art staza je divna, prostrana i poprilično duga staza na Učki, kojom smo već puno puta planinarili. Ali joj se baš iz svih tih razloga volimo vraćati. Naši novi planinari, vjerujte, biti će oduševljeni a oni već malo iskusniji planinari podsjetiti će se na njezinu ljepotu, zaigranost i jednostavnost. Staza naime obiluje umjetničkim i likovnim instalacijama na kojima se djeca obožavaju zadržavati, poput crvenog stabla, vilinskog sijela i labirinta.

Ne zaboravite ponijeti i vrećice za skupljanje šumskih plodova. Učka je bogata plodom divlje ruže (šipak), zanimljivim plodovima bukve i hrasta…

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Učka – Land art staza

Kada: subota  9.11.

Vrijeme: nalazimo se u 09:00  na Trgu bana Jelačića, a povratak u Rijeku (Trg bana Jelačića) u 16 sati.

Cijena izleta: 85 kn, plaća se vodičima pri polasku.

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), tenisica-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, (dugi rukavi, vjetrovka/jakna -odabrati ovisno o vremenu), šilterica za sunce.

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od krpelja i insekata.

Prijave za izlet na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 7.11.

Krk – Špilja Biserujka, subota 12.10.

Draga djeco i roditelji,  potaknuti dosadašnjim oduševljenjem djece za obilaskom zanimljivih mračnih prostora (sa svjetlećim glavama), ove godine krećemo vrlo zanimljivo…ravno u špilju.

Špilja Biserujka uređena je za posjet turista i odlikuje se bogatstvom špiljskih ukrasa a sveukupno je dosad u njoj otkriveno 28 vrsta organizama. A saznali smo da je u špilji nekada davno živio i špiljski medjved….čiju  ćemo repliku kostura vidjeti unutra.

Nakon špilje obići ćemo dio poučne staze koja nas vodi sve do uvale Slivanjske a krajobraz oko špilje obiluje suhozidima i starim tradicijskim kućicama te malom pješćanom plažom. Ali to nije sve. Uputiti ćemo se još i na Rajsku cestu, ovoga puta iz Malinske prema Njivicama i uživati u šetnji kraj mora i igri na sljunčanim plažama.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Krk – Špilja Biserujka

Kada: subota  12.10.

Vrijeme: nalazimo se u 10:00  na Trgu bana Jelačića, a povratak u Rijeku (Trg bana Jelačića) u 16 sati.

Cijena izleta: 115 kn (prijevoz i organizirani posjet špilji) plaća se vodičima pri polasku

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), tenisica-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, (dugi rukavi, vjetrovka/jakna -odabrati ovisno o vremenu), šilterica za sunce.

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od krpelja i insekata.

Prijave za izlet na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 10.10.

Mali planinarski izlet na Platak – subota 15.06.

Dragi roditelji,

U suboti 15.06. ponoviti ćemo izlet koji prošle godine nismo uspijeli ostvariti radi vremenskih neprilika, s nadom da će nas bar za ovu godinu vrijeme još malo poslužiti.

Platak je mjesto od posebnog značenja za “nas malo starije” a sjećanja nas vode daleko u prošlost kada smo sa svojim obiteljima vrijeme provodili sanjkajući se zimi te roštiljajući u proljeće i ljeto.

Nakon dugogodišnjeg zahlađenja vratilo nam se zlatno doba Platka koji danas nudi mnoštvo sportsko-rekrativnih i turističkih usluga za sve generacije. I mi ćemo jednim dijelom doprinijeti njegovom rastu i razvoju upravo održavanjem tradicije odlaska i boravka u šumama Platka.

Plan nam je izleta obići šetnice u okolici Malog i Velikog doma, zatim pronalazak adekvatnog mjesta za izradu takozvanog bivka ili prirodnog skloništa a na povratku malo livadarenja uz organizirane društveno zabavne i natjecateljske igre.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Platak – šetnice oko doma

Kada: subota  15.06.

Vrijeme: nalazimo se u 9  na Trgu bana Jelačića, povratak u 16:30 u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 60 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), tenisica-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, (dugi rukavi, vjetrovka/jakna -odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od krpelja i insekata.

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do srijede 12.06.

Izlet iznenađenja na Učku (Mala planinarska škola) – SUBOTA 27.4.

Idemo vidjeti može li nas se skupiti u dovoljnom broju za još jedan lijepi proljetni post Uskršnji izlet na Učku. 🙂

Sigurni smo da može!

O Učki nećemo previše govoriti, svi već sve dobro znamo. To je naš predivni Park Prirode koji je bogat livadnim i drugim staništima na kojima nalazimo brojne endemske, ugrožene i zaštićene biljne i životinjske vrste.

Naš poznati pjesnik, Drago Gervais lijepo ju je opisao u svojim stihovima, kojih se rado prisjećamo i uz njih vas pozivamo da nam se pridružite na još jednom lijepom izletu.

Pod Učkun kućice,                                                     
bele,
miće, kot suzice vele.                                                                                                                      

Beli zidići, črjeni krovići
na keh vrapčići 
kantaju,
mići dolčići, još manje lešice
na keh ženice kopaju.

Cestice bele, tanki putići
po keh se vozići pejaju,
i jedna mića, uska rečica,
pul ke se dečica 
igraju.

Na sunce se kućice
griju,
na turne urice
biju.

OSNOVNE INFORMACIJE O IZLETU:

Gdje: Učka + iznenađenje

Kada: subota, 27.04.

Vrijeme polaska i povratka: polazak u 9 h sa Trga bana Jelačića, povratak u 16 h na Trgu.

Cijena izleta: 80 kn

Potrebno za izlet: voda (min 1 l), marenda iz ruksaka, šilterica, slojevito se obući (kratku rukavi, dugi rukavi, vjetrovka), dugačke hlaće (trenirka), gojzerice. Molimo roditelje da obavezno prije puta djeci nanesu kremu za sunce i repelente protiv krpelja.

Prijave za izlet na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 25.04.

Poziv na izlet Male planinarske škole – Krk, 30.03.

S buđenjem proljeća probudili smo se i mi i pripremili smo vam jedan predivni izlet s malo šume, malo mora i malo već dobro nam znanog “škrapinga”. Vodimo vas na Krk a točnije na Rajsku cestu koja povezuje mjesta Njivice i Malinsku. S obzirom na trenutnu prognozu, očekuje nas sunčanih i toplih 15 stupnjeva! Ma nećemo previše ni dužiti ovoga puta, sigurni smo da će ovo biti pravi rajski izlet. Željno iščekujemo vaše prijave 🙂

Osnovne informacije o izletu

Gdje: Krk (Rajska cesta)

Kada: subota, 30.03.

Vrijeme polaska i povratka: u 9 h sa Trga bana Jelačića, povratak u 17 h na Trgu.

Cijena izleta: između 80 i 120 kn (ovisi o broju prijavljenih)

Potrebno za izlet: voda (min 1 l), marenda iz ruksaka, šilterica, slojevito se obući (kratku rukavi, dugi rukavi, vjetrovka), dugačke hlaće (trenirka), čvrste tenisice. Molimo roditelje da prije puta djeci nanesu kremu za sunce i repelente protiv krpelja.

Prijave za izlet na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 28.03.

Predivan vikend u Gomirju

Trebalo je malo više da se slegnu dojmovi nakon ovako lijepo provedenog vikenda. Počevši od vožnje vlakom , sve se savršeno posložilo u jednu cjelinu i vjerujemo da će se djeca i odgajatelji/vodiči još dugo sjećati ovog izleta. Pa krenimo s prvom velikom promjenom, a to je vožnja vlakom. Djeca su bez obzira na duljinu puta bila puno slobodnija u kretanju tako da je sam put prema Gomirju prošao bez suvišnih “teta a kad stižemo?” A pala je i pokoja partija briškule. Njihovo oduševljenje nam je sam poticaj da organiziramo još pokoji izlet s vlakom. Po dolasku u Gomirje sljedeća velika atrakcija je bila vožnja vatrogasnim kombijem sve do doma. Odlučili smo već na početku da će se jedna grupica voziti s njim prema gore a druga na povratku. To je nekako filo najviše fer.  Uslijedio je smještaj u sobe koji je iznenađujuće protekao bez suvišnih svađa <tko će gdje i s kim spavati>. Svi smo odahnuli 🙂

Dok nam je teta Radmila vrijedno spremala ručak, uputili smo se u prvu šetnju oko doma u kojoj nam se pridružio, “za promjenu”, crni ovčar. Kao i na gotovo svakom izletu, hrabro nas je vodio i pazio cijelim putem. Mi smo bili, kako je jedna djevojčica izjavila, njegove male ovčice. S obzirom da je bio predivan topli, gotovo proljetni sunčani dan, iznenadilo nas je da je ponegdje još bilo malo snijega. Djeca su se zaustavljala na svim hrpicama i tražila su koju minutu više za igru. A jedno vješto oko je prepoznalo lišće divljih jagoda. Na povratku smo vježbali spuštanje po strmoj padini a za nagradu nas je na dnu vrtače dočekalo i ponešto snijega.

Nakon finog ručka mislili smo da ćemo se ići malo odmoriti ali smo bili previše euforični za ostanak u sobama, stoga smo izašli na livadu ispred doma gdje smo se zabavljali raznoraznim sportskim aktivnostima. U natjecanju potezanja konopa pobijedile su djevojčice čak dva puta (mala ispomoć barbe Damira bila je neophodna). Vježbali smo malo i ravnotežu provlačući se po konopu među prijateljima. A upotrijebili smo malo i noge i mozak kako bi uspijeli u točno vrijeme proči ispod užeta koje se okreće. Neki su i slagali svoj vlastiti poligon a kao prepreke su im poslužile grane i užeta. A drugi su pak preskakali vijaču. Prije povratka u dom osvojili smo i jedan vrh koji su djeca spontano nazvala “Vrh slobode”.

Prava delicija za užinu nam je bila voćna salata a nakon fine večere počele su pripreme za maškarani ples. Ples kipova. Ples sa stolicama. Ples sa žirijem itd. A dok smo se mi unutra zabavljali, barba Damir glavni organizator nam je pripremio logorsku vatru oko koje smo plesali u maskama i možda čak malo prije vremena dozivali proljeće!

Ostatak večeri je prošao u mirnom ozračju. Neki su malo više htjeli mamu od drugih ali svi su bez velikih suza krenuli na počinak, spremni za još jedan cijeli dan pred nama.

Drugi dan smo nakon obilnog doručka krenuli opet u šetnju s našim dobro znanim ovčarom. Neki su tu već bili prilično umorni ali smogli su još malo snage za kružni dolazak pred dom. Za ručak smo jeli fini stromboli a zasladili smo se opet s voćnom salatom.

Uslijedio je uskoro i onaj manje zabavni dio – pakiranje za doma poći, ali to smo izveli brzo i efikasno da se možemo još malo igrati ispred doma. Tako je i bilo. Super smo mi to isplanirali. Ispred doma su se djeca odlično dosjetila kako napraviti svoj šator od grana i jakni, a ostali su se opet zabavljali igrom s užetima i kopanjem rupa u zemlji. Malo smo se i zaprljali ali nadamo se da nam ne zamjerate jer smo stvarno uživali.

I jedva čekamo opet. Nećemo vam odmah sve otkriti ali u planu nam je još jedan vikend izlet koji vjerujemo može biti još bolji.

Dvodnevno zimovanje u Gomirju

Dragi mali planinari,

Evo stigla je i dugo očekivana najava zimovanja, koje smo malo za promjenu ove godine odlučili organizirati u malom mjestu Gomirje, blizu Vrbovskog. Znači još uvijek se nalazimo u Gorskom Kotaru ali nešto malo dalje od dobro nam znanog dvorca u Staroj Sušici. A s obzirom da mijenjamo destinaciju morali smo promijeniti i prijevozno sredstvo 🙂 tako da ćemo na veliko uzbuđenje svih mališana, putovati vlakom. Vjerujemo da nam zabave neće faliti ali vas ipak molimo još samo da s nama mantrate na riječ snijeg kako bi nam veselje bilo još veće! A ako nam bude tako dobro da ne može biti bolje, tko zna, možda organiziramo još jedno zimovanje/ljetovanje 😉

PLAN IZLETA

 1. dan   SUBOTA (16.02.)

Polazak u 7 ujutro sa željezničke stanice. Dolazak u Gomirje oko 9 sati. Smještaj u Lovačku kuću gdje ćemo boraviti dva dana. Marenda iz ruksaka te odlazak na sanjkanje. Ručak u 13 h, odmor, slobodne aktivnosti i igre u prirodi. Užina u 15 h i planinarenje u okolici kuće. Večera 18:30, maškarani party. Noćenje.

2. dan NEDJELJA (17.02.)

Buđenje i doručak. Sanjkanje i planinarenje po snijegu. Marenda (voće) i planinarsko natjecanje+kviz. Ručak u 13 h, odmor i slobodne aktivnosti u prirodi. Užina u 15 h. Povratak s vlakom u 16 h.

Cijena izleta (u cijenu uključen prijevoz s vlakom, noćenje, svi obroci)

300 kn

Potrebno za izlet: nepromočiva odjeća i obuća za snijeg, gojzerice, zimska odjeća, lopatica za sanjkanje, maska i obuća za maškarani party. Osim odjeće za putovanje potrebno je imati još dvije presvlake, pidžamu, pribor za higijenu, papuče.

Radujemo se jako ovom izletu, budite brzi jer mjesta su nažalost ograničena.

Prijave na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com do Valentinova 🙂

Mali planinarski izlet na Veli Vrh – 26.01.

Nakon kratke pauze vraćamo se u igru s prvim izletom u 2019.,  s nadom da ćemo ovogodišnjom ponudom izleta uspjeti nadoknaditi i one koje zbog vremenskih uvjeta nismo uspjeli održati prošle godine.

Za početak smo se odlučili na jednu bližu i vrlo pristupačnu turu, a opet dosta izazovnu za naše male planinare jer nam zapravo od samog početka staze slijedi uspon sve do vrha, točnije Velog Vrha.

Planinarska staza koju su volonterski uredili mještani Drenove kreće od drenovske Crkve gdje ćemo se i iskrcati s autobusom i krenuti s planinarenjem, sve do vrha gdje nas očekuje neopisiv pogled na Kvarnerski zaljev, Učku, otoke i grad Grobnik.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u velikom broju i iskoristiti još jednu lijepu priliku za aktivni boravak u prirodi i na svježem zraku.

Vidimo se! 🙂

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Veli Vrh 

Kada: subota  26.01.2019.

Vrijeme: nalazimo se u 8:45  na Trgu bana Jelačića, polazak je predviđen u 9h a povratak u 15 h u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: između 50 i 60 kn (ovisno o broju prijavljenih)

Preporuke za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela, duge hlače-trenirka, majica na kratke i duge rukave, flis, vjetrovka (jakna), zimska kapa, rukavice (ovisno o prognozi).

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 24.01.

OBAVIJEST

ZBOG MALOG BROJA PRIJAVLJENE DJECE, IZLET “POTRAGA ZA BLAGOM SV.NIKOLE” OTKAZUJE SE.

Mali planinarski izlet: Potraga za blagom Sv. Nikole – ODGOĐENO ZA 15.12.

Dragi roditelji i maleni planinari, pozivamo vas na predblagdanski izlet u organizaciji PD Tuhobić. Jedino što ovaj izlet razlikuje od prethodnih je dolazak jednog nama vrlo znanog barbe s bijelom bradom i štapom, koji nosi, pogodite što? Poklone! To je također i tradicionalni izlet koji već nekoliko godina društvo organizira a djeca jednostavno uživaju.

Ove godine posjetit ćemo brdo Solin u Kostreni, koje se uzdiže iznad uvale Martinšćice i Draškog potoka a poznato je već neko vrijeme po arheološkim istraživanjima o kraju.

Ne preostaje vam drugo nego da se prijavite i uvjerite u našeg jedinog pravog Sv.Nikolu!  I napravite to što prije kako bi mogli osigurati dovoljan broj poklona za svu djecu 🙂

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Solin – Kostrena

Kada: subota  8.12.

Vrijeme: nalazimo se u 8:45  na Trgu bana Jelačića, polazak je predviđen u 9:00 a povratak u 16:30 u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 50 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, dugi rukavi, vjetrovka-jakna (odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od insekata.

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 6.12.

U slučaju lošeg vremena potraga za blagom će se održati sljedeću subotu, 15.12.

Mali planinarski izlet na Platak – subota 17.11.

Dragi roditelji,

U suboti koja nam slijedi ponoviti ćemo izlet koji prošle godine nismo uspijeli ostvariti radi vremenskih neprilika, s nadom da će nas bar za ovu godinu vrijeme još malo poslužiti.

Platak je mjesto od posebnog značenja za “nas malo starije” a sjećanja nas vode daleko u prošlost kada smo sa svojim obiteljima vrijeme provodili sanjkajući se zimi te roštiljajući u proljeće i ljeto.

Nakon dugogodišnjeg zahlađenja vratilo nam se zlatno doba Platka koji danas nudi mnoštvo sportsko-rekrativnih i turističkih usluga za sve generacije. I mi ćemo jednim dijelom doprinijeti njegovom rastu i razvoju upravo održavanjem tradicije odlaska i boravka u šumama Platka.

Plan nam je izleta obići šetnice u okolici Malog i Velikog doma, zatim pronalazak adekvatnog mjesta za izradu takozvanog bivka ili prirodnog skloništa a na povratku malo livadarenja uz organizirane društveno zabavne i natjecateljske igre.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Platak – šetnice oko doma

Kada: subota  17.11.

Vrijeme: nalazimo se u 8:45  na Trgu bana Jelačića, polazak je predviđen u 9:00 a povratak u 16:30 u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: od 80do 100 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, dugi rukavi, vjetrovka-jakna (odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od insekata.

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 15.11.

Izlet male planinarske škole: Podkilavac – put prema Hahliću

Dragi roditelji i mali planinari,

početak je nove pedagoške godine pa bi bilo u redu da se i mi krenemo družiti. Pripremili za vas mnoštvo izleta, od kojih će neki biti zajedno s roditeljima. Ako se djeca budu složila s tim naravno. Najprije moramo pitati njih 🙂

Za prvi izlet odlučili smo se za jedan prekrasan put koji iz mjesta Podkilavac vodi za Hahliće. Velike travnate površine dopustiti će nam da se lijepo ali i sigurno rastegnemo i fizički pripremimo za malo strmije terene u sljedećim planinarskim izletima. Biti će to cjelodnevni izlet kakve smo već imali prilike raditi prošle godine a nadamo se da ćemo po putu sresti i neku domaću životinju 😉

.

Kada:  20.10.  od 9 do 15 h (nalazimo se u 8:45 na Trgu bana Jelačića)

Gdje: Podkilavac

Cijena izleta: ovisi o broju prijavljenih (između 50 i 70 kn). Plaća se prilikom ukrcaja.

Potrebno za izlet: ruksak, sendviči, voda, visoka cipela, dugačka odjeća, vjetrovka (ovisno o vremenu)

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 18.10.

Mali planinarski izlet na Platak

Dragi naši roditelji i mališani, spremni smo za još jedan izlet, ovoga puta na Platak!

Platak je mjesto od posebnog značenja za “nas malo starije” a sjećanja nas vode daleko u prošlost kada smo sa svojim obiteljima vrijeme provodili sanjkajući se zimi te roštiljajući u proljeće i ljeto.

Nakon dugogodišnjeg zahlađenja vratilo nam se zlatno doba Platka koji danas nudi mnoštvo sportsko-rekrativnih i turističkih usluga za sve generacije. I mi ćemo jednim dijelom doprinijeti njegovom rastu i razvoju upravo održavanjem tradicije odlaska i boravka u šumama Platka.

Plan nam je izleta obići šetnicu „Sleme“ koja vodi kružno širokom šumskom stazom obroncima Slemena uz mogućnost laganog uspona na vrh Sleme (1327 m). Zatim, pronalazak adekvatnog mjesta za izradu takozvanog bivka ili prirodnog skloništa a na povratku malo livadarenja uz organizirane društveno zabavne i natjecateljske igre.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Platak – šetnica Sleme

Kada: subota  12.05.

Vrijeme: nalazimo se u 8:45  na Trgu bana Jelačića, polazak je predviđen u 9h a povratak u 16h u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 80 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela-gojzerica, šilterica, duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, dugi rukavi (odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se kremom sa faktorom te repelentima za zaštitu od insekata.

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 10.05.

Planinarski izlet “Breza – Kastav – Breza”

Dragi naši roditelji i mališani, sa zadovoljstvom najavljujemo još jedan planinarski izlet Male planinarske škole. Radi se o šetnici Breza – Kastav koja se nalazi u Kastavskoj šumi. Za početak, nekoliko riječi o samom izletu. Sve šetnice u kastavskim šumama Lozi i Lužini počinju i završavaju u Kastvu, a različite su po dužini i vremenu obilaska te vrlo prigodne za obiteljske izlete. Mi smo se ovoga puta odlučili na šetnicu krenuti iz malog slatkog sela Breza, sa tek nekoliko stanovnika, jer nam to najviše odgovara, kako dužinom tako i težinom obilaska. U sklopu izleta predviđen je posjet Šparožnoj Špilji, najvećoj špilji u Kastavštini, dugačkoj više od 540 m, s dubinom od čak 101 m. Iz tog razloga svrstana je u kategoriju velikih speleoloških objekata, sa dovoljno velikim i prostranim dvoranama otvorenima za posjet. Također, plan je u malim grupicama popesti se i na Mačkov vrh (najviši Kastavski vrh, 504 m).

Kako bi razgledavanje špilje bilo što zanimljivije i oku ugodnije prijedlog je da se djeci osiguraju malene čeone lampe koje jamče poseban doživljaj.  Za one koji žele saznati nešto više o šumama Loze i Lužine te o Šparožnoj jami, može pronaći informacije na sljedećoj stranici: https://www.kastav.hr/clanak/grad-kastav/2014/07/16/etnice-u-lozi-i-lu-ini

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Breza -Mačkov vrh – Šparožna špilja –

Kada: u subotu, 21.04.2018.

Vrijeme: Polazak u 9h ujutro  a  povratak u 15:00 na Trg Bana Jelačića

Cijena izleta: 50 kn

Potrebno za izlet: marenda (iz ruksaka), dovoljna količina vode, slojevito se obući (za topli proljetni dan), čeona lampa, obavezne visoke cipele (gojzerice), poželjno je i staviti nešto od zamjenske odjeće, šilterica, namazati djecu kremom protiv sunca te sprejem protiv krpelja.

Prijave za izlet: do četvrtka 19.04.2018.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa a informacija o odgodi biti će stavljena na stranicama pd Tuhobić najkasnije jedan dan prije izleta.  Izlet možete platiti kod vaših odgojiteljica a prijave za izlet molimo na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com.

Radujemo se vašim prijavama i velikom odazivu, te još jednom nezaboravnom izletu.

Odgojitelji i vodiči PD Tuhobić.

 Slikovni rezultat za mačkov vrh

Izlet na Krk (poluotok Prniba)

Dragi roditelji i mali planinari..

Idemo na Krk! I ajmo to pritom izgovoriti onako entuzijastično, dovoljno da potjeramo kišu koja nas neumorno prati već neko vrijeme. Zašto baš Krk? Upravo zato jer se nadamo da će nas tamo kiša ipak zaobići. 🙂 Ali ne samo zato…Krk nam osim opuštajućeg boravka u blizini mora i morske obale nudi i pregršt lijepo uređenih šetnica. U neposrednoj blizini grada Krka smjestio se poluotok Prniba, za koji kažu da je idealno mjesto za aktivan odmor.

Program izleta: obilazak markiranih šetnica i pustih uvala, a možda se okušamo i u škrapingu na siguran način 🙂

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: grad Krk (poluotok Prniba)

Kada: subota  24.03.

Vrijeme: polazak u 9:00  s Trga bana Jelačića a povratak u 16h u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 70 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda, vočka/energetska pločica),

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 22.03.

Izlet “Crni Lug” – ODGOĐENO

Dragi roditelji, nažalost zbog bolovanja djece koja su još aktualna, morati ćemo odgoditi i ovaj izlet u subotu. Predlažemo da se isti izlet održi već sljedeći tjedan, 17.2.  s nadom da će nešto snijega još ostati u brdima. A do tada pijte svi puno C vitamina i vidimo se uskoro na našem prvom planinarskom izletu.

Odgajatelji i vodiči PD Tuhobić

 Izlet “Crni Lug” (NP Risnjak)

Dragi roditelji, kao što smo se potajno nadali, vrijeme nam je donijelo i malo snijega. Odlučili smo stoga iskoristiti trenutne vremenske uvjete za malo sanjkanja, hodanja po snježnom pokrivaču i promatranja šume u tom idiličnom zimskom stanju.  Mjesto koje ćemo posjetiti, Crni Lug, smjestilo se u podnožju Risnjaka. Okružuju ga zelene livade i tamna crnogorična šuma po čemu je i dobilo ime.  U samom mjestu nalazi se Uprava Nacionalnog parka „Risnjak“ i glavni ulaz u Nacionalni park koji je ujedno i zaštićeno prirodno stanište mnogih biljki i životinja. Program izleta: planinarenje, igre u snijegu, sanjkanje, organizirani ručak u restoranu.

Osnovne informacije o izletu

Gdje: Crni Lug

Kada: subota, 10.2.

Vrijeme: Polazak u 9h ujutro s Trga bana Jelačića, dolazak u 15h u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 100 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (1 sendvič, voda/čaj/sok), nepromočiva odjeća i obuća za snijeg, lopatice za sanjkanje, rezervna obuća i odjeća.

Prijave za izlet: na mail malaplaninarskaskola@gmail.com. do petka 9.2.

Radujemo se vašim prijavama s nadom da će nas ovaj puta vrijeme poslužiti.

Izlet “Kastav-Breza”  ODGOĐENO!

Dragi roditelji, zbog lošeg vremena odgađa se naš prvi izlet u sklopu Male planinarske škole. O sljedećem izletu biti ćete obaviješteni putem internet stranice i svog odgojitelja u vrtiću. Nadamo se da će nas vrijeme ubuduće poslužiti, tko zna, možda nas iznenadi i koja pahulja snijega 🙂

Planinarski izlet “Kastav-Breza”

Dragi naši roditelji i mališani, sa zadovoljstvom najavljujemo naš prvi planinarski izlet Male planinarske škole. Radi se o šetnici Kastav- Breza koja se nalazi u Kastavskoj šumi. Za početak, nekoliko riječi o samom izletu. Sve šetnice u kastavskim šumama Lozi i Lužini počinju i završavaju u Kastvu, a različite su po dužini i vremenu obilaska te vrlo prigodne za obiteljske izlete. Mi smo se ovoga puta odlučili na šetnicu koja po nama najviše odgovara djeci predškolskog uzrasta, kako dužinom i težinom obilaska tako i okolinom i obilježjima u prirodi. Međutim, kako nam naš izlet ne bi bio baš prezahtjevan, autobus za povratak čekati će nas u malom slatkom selu Breza, sa tek nekoliko stanovnika. Također, u sklopu izleta predviđen je posjet Šparožnoj Špilji, najvećoj špilji u Kastavštini, dugačkoj više od 540 m, s dubinom od čak 101 m. Iz tog razloga svrstana je u kategoriju velikih speleoloških objekata, sa dovoljno velikim i prostranim dvoranama otvorenima za posjet. Kako bi razgledavanje špilje bilo što zanimljivije i oku ugodnije prijedlog je da se djeci osiguraju malene čeone lampe koje jamče poseban doživljaj. U pripremi je i posebno iznenađenje čije odobrenje tek čekamo stoga ćemo taj dio izleta za sada ostaviti tajnim. 🙂 Za one koji žele saznati nešto više o šumama Loze i Lužine te o Šparožnoj jami, može pronaći informacije na sljedećoj stranici: https://www.kastav.hr/clanak/grad-kastav/2014/07/16/etnice-u-lozi-i-lu-ini

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Kastav – Breza (Kastavska šuma)

Kada: u subotu, 3.02.2018.

Vrijeme: Polazak u 9h ujutro s Trga bana Jelačića, povratak u 14:30 iz mjesta Breza

Cijena izleta: 50 kn

Potrebno za izlet: marenda (iz ruksaka), dovoljna količina vode, ugodna i udobna odjeća i obuća- slojevito se obući, čeona lampa

Prijave za izlet: do četvrtka 1.02.2018.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa a informacija o odgodi biti će stavljena na stranicama pd Tuhobić najkasnije jedan dan prije izleta.  Izlet možete platiti kod vaših odgojiteljica Leticije, Majde, Marine, Vidice i Unite a prijave za izlet molimo na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com.

Kako pripremiti dijete za izlet, sa informacijama o odgovarajućoj odjeći i obući možete pročitati uskoro na stranicama društva.

Radujemo se vašim prijavama i velikom odazivu, te nezaboravnom prvom izletu.

Odgojitelji i vodiči PD Tuhobić.

Plan izleta Male planinarske škole za 2018. godinu

U sklopu programa Male planinarske škole planirano je realizirati 10 izleta, od siječnja do rujna 2018. godine. Izleti će se provoditi dvaput mjesečno, osim u siječnju i rujnu za koje smo planirali  po jedan izlet a u srpnju i kolovozu predviđena je ljetna pauza. Plan i program  podložni su promjenama ovisno o vremenskoj prognozi i broju prijavljenih. Točan datum izleta sa svim informacijama biti će stavljen na web stranicu tjedan dana prije izleta nakon čega slijede prijave na  malaplaninarskaskola@gmail.com. U nastavku slijedi plan izleta:

 1. Siječanj: “Petehovac”: dan na snijegu
 2. Veljača: “Veli vrh” i “Viškovska šetnica”
 3. Ožujak: “Mali kamenjak” i “Rebar”
 4. Travanj: “Vela peša” i “Vela Učka-Mala Učka”
 5. Svibanj/Lipanj: “Crni lug” i “Platak”
 6. Rujan: edukativna “Malikova staza-Učka

MALA PLANINARSKA ŠKOLA

za djecu od 4 godine do polaska u školu

DJECI NUDIMO

 • kvalitetno iskorišten dan
 • radost druženja i kretanja u prirodi
 • upoznavanje prirodne baštine našega kraja
 • iskustveno učenje o prirodi
 • slobodnu igru
 • organizirane aktivnosti pod stručnim vodstvom

VODITELJI MALE PLANINARSKE ŠKOLE SU:

 •  odgojitelji – planinarski vodiči i iskusni planinari;
 • odgojitelji
 • pegagozi
 • stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila
 • izlete vode planinarski vodiči s iskustvom vođenja djece u prirodi

KAKO SE UČLANITI U MALU PLANINARSKU ŠKOLU?

Upisom u planinarsko društvo Tuhobić, pri kojemu djeluje Mala planinarska škola te uplatom godišnje članarine u iznosu od 40,00 kuna. (Članstvo u planinarskom društvu donosi dodatno osiguranje za vrijeme boravka u prirodi, omogućava popust na noćenju u planinarskim domovima u Hrvatskoj, Sloveniji i dijelu Bosne te popuste kod kupnje planinarske opreme u nekim trgovinama). 

INFORMACIJE O UPISIMA I PRIJAVE ZA IZLETE NA:

malaplaninarskaskola@gmail.com

ili u vašem dječjem vrtiću

Nakon Male planinarske škole djeca mogu nastaviti aktivno planinariti kroz Planinarsku sekciju učenika osnovnih škola, koja 50 godina djeluje pri PD Tuhobić.

Podijelite sadržaj