098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

PLAN IZLETA 3. – 8. 2017.

Komisija za izlete predlaže za period siječanj-srpanj 2017. niz izleta te poziva članove da se izjasne, predlože nešto drugo, prokomentiraju kako biismo na kraju napravili program koji će zadvoljiti najveći dio članova.

Izleti su planirani svakoga drugoga vikenda, tako da još ima prostora i za nove ideje.

 

 

PLAN IZLETA 2017.

ožujak – kolovoz 

26. 3 – HAHLIĆI

9, 4, – BITORAJ

Polazak je u 7,20 sa željezničke stanice u Rijeci. Uspon od Vrata, preko skloništa Bitorajka

29.-30.- 4 – MLJET – DANI HRVATSKIH PLANINARA

Idemo automobilia, u nekoliko grupa (kako tko stigne uteć s posla)

1. 5. – NARONA (kraj Metkovića) – to je uz put na povratku s Mljeta

7. 5. – PLATAK ? – DAN RIJEČKIH PLANINARA(orijentacijsko natjecanje za djecu)

RPS još nije donio točan program Dana Riječkih planinara, pretpostavljamo da će i ovegodine biti na Platku, gdje bi ondaTuhobićorganizirao prvenstvo Rijeke u plainarskoj orijentaciji za učenike osnovnih škola.

 

14, 5, – GUMANCE – SL. SNEŽNIK (organizator je Bazovica)

Izlet organiziraju PS Bazovicaiz Rijeke i PD Snežnik iz Ilirske Bistrice. Put prelazi preko državne granice i dio je nekadašnjeg puta prijateljstva koji se na ovaj način ponovo obnavlja, dobivajući i novi smisao.

 

28. 5. – GOLICA – AUTOBUS

Izlet na Golicu smo planirali uz ovaj datum,ali moguće su manje korekcije, zavisno o datumu organizacije pohoda. Pokušat ćemo popuniti autobus -ako bude interesa i u drugim društvima.

 

10. 6. (subota) i 11. 6 (nedjelja) – DAN DUGOG HODA PD TUHOBIĆ – OD PLATKA DO ZAMOSTA

DAN DUGOG HODA trebala bi postati tradicionalna manifestacija PD Tuhobić. Kao inaugurativnu rutu izabrali smo jedan ne baš zahtjevan put od Platka do naše kuće u Zamostu. Putem ćemo moći organiziratii “sačekuše” za one kojima će biti dosta dugoga hoda pa će se ukrcati u autobus. Predviđeno je spavanje u Zamostu te drugoga dana odlazak do izvora Kupe (ili na Sv. Goru) dok se skrčka ručak.

Detaljnija objava sljedi svim društvima.

 

15-17. 6. VELEBIT – OKO  ALANA – NA SVE STRANE

Evo nas malo i na Velebitu -napravit ćemo most i obići ZečjakKitu, Crkveni vrh, Gromovaču, Rožanske kukove, Lubenpovac, Kozjak, Štirovaču… rekli bismo da je to – dosta

 

19-24. 6 – LOGOROVANJE ZA MALE PLANINARE

Logorovanje je u Zamostu, maksimalno 20 -torodjece. To je tradicionalno logoroanje za polaznike Male planinarske škole. I ovegodine,nekako u isto vrijeme poslat ćemo dvoje malih planinara u školu HPS-a na Alan.

 

1- 2. 7. DOLOMITI – TRE CIME DI LAVAREDO

autobus–  imamo grupu A i B – cijena cca 400 kn / 2 rate

Dakle, Dolomiti postaju naša tradicija.Nadamo se da će i interes biti tradicionalni velik za ovaj izlet te da ćenam i vrijeme biti tradicionalno sklono.

 

16. 7. – BJELOLASICA

Bez podscjenjivanja ali Bjelolasica je lagana priprema za Triglav. Ipak, znatiželjni smo kako ova planina izgleda usred srpnja.

 

1-3. 8. – TRIGLAV

Krenut ćemo od Pokljuke na Planiku. Spavanje i drugi dan jeda grupapreko Maloga Triglava, druga grupa preko Škrbine – do vrha. Treći dan ćemo iskoristiti za obilazak Triglavskih jezera ili skoknemo donekog drugog vrha.

 

26-27. 8. – LOGARSKA DOLINA – AUTOBUS

                Autobusom – grupa “A” i “B” – dva dana planinarenja u jednoj od najljepših alpskih dolina. Iuvertira za dolazak dogodine u ozbiljniji pohod Kamniškim alpama,

 

Organizirat ćemo još 5-6 izleta za Male planinare i učenike OŠ Zamet i Vojak. A možda padne i još jedno logorovanje za sedmaše – Btoraj, livada ispred skloništa ili -Učka?

 

Podijelite sadržaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.