Planinarski pohod Kožljak-Prodol-Šikovac-Sisol-Plomin

ISTRA I RIJEKA SUDJELOVALE SA 126 SUDIONIKA

Planinarski pohod Kožljak-Prodol-Šikovac-Sisol-Plomin-84746

 

U nedjelju 14. siječnja održan je zanimljiv društveno-sportski događaj. Riječ je o planinarskom pohodu od Kožljaka-Prodola-Šikovaca-Sisola-Plomina. Sudjelovalo 126 sudionika iz cijele Istre i Rijeke. Bili su prisutni planinari iz PD Glasa Istre-Pula, PD Pazinke-Pazin, PD Planik-Umag, PD Skitači-Labin, PD Tuhobić-Rijeka kao i veliki broj zainteresiranih rekreativaca i budućih planinara.

Događaj se održao u organizaciji Željka Ravnića, člana PD Glasa Istre, potom PD Pazinke i alpinističkog kluba PUT iz Rijeke. Ravnić je novoizabrani pročelnik Visokogorskog Odsjeka PD Glasa Istre, a ovom prilikom zahvalio se svim sudionicima ove planinarske ture.

Svojim sudjelovanjem na ovom lijepom i ugodnom druženju, uveličali su i uljepšali čitav planinarski pohod. Ravnić se zahvalio i Općini Kršan na pomoći u prijevozu planinara od Plomina do početne točke u Kožljaku. Sve je proteklo u najboljem redu, ističe, a sama je tura, sa pauzama, trajala nekih 6 sati. U Plominu je bio organiziran i ručak. Na pohodu su sudionike bodrili i vodili i pomoćni vodiči: Tihomir Firj, Unita Precetti, Denis Kurtagić, Vilim Boljunčić, glavni vodič Željko Ravnić, Pero Miloš i  doktorica Taša Lacković (inače i u GSS-u).
Svi oni upućuju zajedničku zahvalu od strane cijelog vodičkog tima prema svim sudionicima pohoda. Hvala dakle, za podršku u projektu Visokogorskog Odsjeka u Istri.

S Istrijanima planiramo još jedan izlet i to uskoro – pohod do izvora Rječine 25. veljače.