Dragi roditelji,

U suboti koja nam slijedi ponoviti ćemo izlet koji prošle godine nismo uspijeli ostvariti radi vremenskih neprilika, s nadom da će nas bar za ovu godinu vrijeme još malo poslužiti.

Platak je mjesto od posebnog značenja za “nas malo starije” a sjećanja nas vode daleko u prošlost kada smo sa svojim obiteljima vrijeme provodili sanjkajući se zimi te roštiljajući u proljeće i ljeto.

Nakon dugogodišnjeg zahlađenja vratilo nam se zlatno doba Platka koji danas nudi mnoštvo sportsko-rekrativnih i turističkih usluga za sve generacije. I mi ćemo jednim dijelom doprinijeti njegovom rastu i razvoju upravo održavanjem tradicije odlaska i boravka u šumama Platka.

Plan nam je izleta obići šetnice u okolici Malog i Velikog doma, zatim pronalazak adekvatnog mjesta za izradu takozvanog bivka ili prirodnog skloništa a na povratku malo livadarenja uz organizirane društveno zabavne i natjecateljske igre.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Platak – šetnice oko doma

Kada: subota  17.11.

Vrijeme: nalazimo se u 8:45  na Trgu bana Jelačića, polazak je predviđen u 9:00 a povratak u 16:30 u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: od 80do 100 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, dugi rukavi, vjetrovka-jakna (odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od insekata.

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 15.11.