098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

Mali planinarski izlet na Platak – subota 15.06.

 

Dragi roditelji,

U subotU 15.06. ponoviti ćemo izlet koji prošle godine nismo uspijeli ostvariti radi vremenskih neprilika, s nadom da će nas bar za ovu godinu vrijeme još malo poslužiti.

Platak je mjesto od posebnog značenja za “nas malo starije” a sjećanja nas vode daleko u prošlost kada smo sa svojim obiteljima vrijeme provodili sanjkajući se zimi te roštiljajući u proljeće i ljeto.

Nakon dugogodišnjeg zahlađenja vratilo nam se zlatno doba Platka koji danas nudi mnoštvo sportsko-rekrativnih i turističkih usluga za sve generacije. I mi ćemo jednim dijelom doprinijeti njegovom rastu i razvoju upravo održavanjem tradicije odlaska i boravka u šumama Platka.

Plan nam je izleta obići šetnice u okolici Malog i Velikog doma, zatim pronalazak adekvatnog mjesta za izradu takozvanog bivka ili prirodnog skloništa a na povratku malo livadarenja uz organizirane društveno zabavne i natjecateljske igre.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Platak – šetnice oko doma

Kada: subota  15.06.

Vrijeme: nalazimo se u 9 na Trgu bana Jelačića,  povratak u 16:30 u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 60 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), visoka cipela-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, (dugi rukavi, vjetrovka-jakna odabrati ovisno o vremenu).

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od krpelja i insekata. Zaštita od sunca (šilterica, krema).

Prijave za izlet: na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do srijede 12.06.

Podijelite sadržaj

Comments are closed.