Mali Hlam jedan je od najviših vrhova otoka Krka, a kako se pod Velim Hlamom nalazi krčki deponij, to je Mali Hlam, niži pa metara, puno atraktivniji cilj.

Do M. Hlama mogućeje doći iz nekoliko pravaca, a mi smo odabrali onaj koji će biti dio naše buduće obilaznice.

PLAN IZLETA:

Okupljanje:

09,00 – 09,30 pokraj vinarije i podruma Katunar na rubu Vrbničkog polja prije ulaza u sam Vrbnik.

Polazak na uspon:

09,30 – prolazimo kroz polje Vrbničke žlahtine i potom planinarskim putom lagano uzbrdo do šireg kolskog puta.

10,00 – Na kolskom putu prvi kratki odmor, popravak opreme, pogled na Vrbničko polje i Vrbnik.

Nakon stotinjak metara po putu, okrećemo desno kroz makiju i kamenjar prema vrhu. Putje stm i kamenit, ali nije zahtjevan.

11,00 – dolazimo na vršni greben i nakon stotinjak metara spajamo se s putom koji ide od Treskavca. Malo dulji odmor (0,20 h).

11,20 – Obilazeći električni pastir idemo po škrapastom terenu prema vrhu kojega raspoznajemo po velikom televizijskom reflektoru koji usmjerava TV signal prema gradu Krku.

11,40 – na vrhu smo. Pogled pucana sve strane, Puntarska vala nam je pod nogama, Velebit put istoka, Učka na zapadu, cijeli Krk pred nama.

Ekipa koja postavlja stupove, baca se na betonažu malog stupa za žig. Ostali uživaju u drugim ljepotama.

Oko 12,30 ili prije ako ekipa sa stupom bude brza, spuštamo seprema Vrbniku, istim putom ili obilazno, koristeći stazu od Treskavca, ali ona nas može dovesti puno niže od Vrbničkog polja i naših automobila.

Cca 13,30 – 14,00 Uglavom kad stignemo do vinarije Katunar odlučujeo idemo li na žmulj u vinariju (može se i kupiti, nadam se da će raditi u nedjelju, pokoja boca) ili ćemo u Vrbnik na kafe. Blizu su nam i Punat i Krk pa doista ima izbora, ako se ima vremena i volje.

Ekipa za postavljanje stupova okuplja se kod vinarije Katunar u 08,30 i postavlja 1. stup. Poslije izleta će se na kolski put postaviti 2. putokazni stup

VODIČ: D. Konestra

PRIJAVA ZA IZLET: Na mobitel vodiča, ili putem vibera u grupi “Tuhobić”.

OPREMA: Obuća za kamenjar i odjeća za hladnije vrijeme s mogućnošću kiše (kabanica ili najlonski pončo u ruksaku), u autu rezervna suha odjeća, štapovi (dobro će doći na usponu i silasku).

IZJAVA: Svatko dolaskom na izlet potvrđuje svoju psihofizičku spremnost za sudjelovanje na izletu. Tijekom izleta slušaju se upute vodiča.

DOPUNA: Izlet će se odgoditi samo u slučaju većeg nevremena – pratiti obavijesti (Viber/FB) tijekom subote! 

PRIJAVA ZA IZLET: Na mobitel 098338005 Damir, putem vibera u grupi “Tuhobić” ili putem forme.  

[ngg src=”galleries” ids=”6″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]