098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

17. – 24.06.2023. 7 dana brodom po južnom Jadranu

 ( Brač, Hvar, Korčula, Mljet, Pelješac, Elafiti, Dubrovnik )

UKRCAJ :  13,00 u lučici Dugi Rat  – osiguran parking ( put do luke u vlastitom aranžmanu – nije uračunato u cijenu izleta )

CIJENA IZLETA:   500,00 EUR  ( U cijenu je uključeno 7 punih pansiona: doručak, ručak, večera, voće ; piće: vino, voda, sok, kava )

U cijenu izleta nisu uračunate ulaznice.

ROK ZA PRIJAVU:  25.05.2023. ( broj sudionika je ograničen )

UPLATE:  akontacija u iznosu od 150,00 EUR prilikom prijave na račun PD Tuhobić HR4523400091110463373  ili u  dogovoru sa Vanjom 091 532 69 46

Ostatak plaćamo prilikom ukrcaja na brod  u 06.mj.

PLAN PUTA:

17.06. 2023. okupljanje oko 12,30 u lučici na rivi gdje će nam naš kapetan broda osigurati parking. Nakon ukrcaja na brod MB ISTOK i smještaja u kabine ( dvokrevetne ) prema planu krećemo u našu 7-dnevnu avanturu.

Budući je teško predvidjeti točan raspored gdje ćemo u koje vrijeme doploviti, evo redom što ćemo posjetiti:

U planu je posjetiti otok Brač, plažu Zlatni rat uz obavezno kupanje, pustinju Blaca….

Popeti se na Vidovu goru: najviši vrh jadranskog arhipelaga (780 m).

Planinarski uspon od Gospe Karmelske u Bolu traje dva sata.

Gora je dobila ime po ruševinama kapelice sv. Vida, stotinjak metara od vrha, čiji titular upućuje na prastari hrvatski kult slavenskog boga Svetovida.

Panorama s Vidove gore nešto je što se ne propušta prilikom posjete otoku Braču. U dubini se vidi zlatni prst Velog rata, niska bračkih uvala, a preko puta sjeverna strana otoka Hvara, poluotok Pelješac, Korčula, Vis i Biševo, sve do Jabuke, a za osobito vedrih dana može se nazrijeti i Monte Gargano na Apeninskom poluotoku

To će nam biti jedino ozbiljnije planinarenje.

Hvar – Stari grad

Korčula – Vela Luka, Vela špilja

Da umanjim strah od „penjanja po najvećem suncu“.  Naime, od Vela Luke do špilje vodi uredna i betonirana staza, tako da nije u pitanju nikakvo planinarenje i možemo se odjenuti „po češki“.

Smještena je na brežuljku Pinski rat, na oko 130 metara nadmorske visine, a sa staze koja vodi do nje pruža se prekrasan pogled na Vela Luku i pučinu.

Spilja je duga 50, široka 30 i visoka 20 metara    – no tek uživo čovjek shvaća koliko je prostrana. Špilju natkriva prirodni kameni svod s dvije velike rupe u „stropu“:    Velo ždrilo i Malo ždrilo, promjera od 4 do 11 metara. Kroz te otvore ulazi dnevna svijetlost dajući joj neku sakralnu notu, kao da ste u crkvi prirode.

Pelješac – Orebić, Trsteno ili Žuljana, posjetiti neku od vinarija kojih na poluotoku  ne manjka.

Mljet – Pomena….Odisejeva špilja….

Dubrovnik, jadranski biser, grad čija ljepota očarava cijeli svijet i privlači brojne goste. Mjesto bogato povijesne baštine, a najvrjedniji dio te ostavštine jesu impozantne Dubrovačke zidine.

Elafiti ili jelenski otoci – ne brojeći velik broj grebena, hridi i škoja, čini ih osam otoka i pet otočića, a samo tri su naseljena i to Koločep, Lopud i Šipan – skladno su nanizani jedan uz drugi, a iako imaju mnogo različitosti, dijele i pregršt sličnosti.

Glavne luke nalaze se na sjeverozapadnoj strani otoka, dok su manje razvijena nautička odredišta na njihovim sjeveroistočnim stranama. Svi su opojno zeleni, a u bujnu vegetaciju skladno se uklopila bogata stoljetna arhitektura dubrovačke vlastele, koja je ovaj rajski kutak naše zemlje iskoristila za gradnju svojih ljetnikovaca.

Planirani povratak i uplovljavanje u luku ishodišnu luku Dugi rat planirano je u subotu 24.06.  do 12,00 h .

Organizator i vođa puta: Vanja Blažić, 091 532 69 446

VAŽNE INFORMACIJE:

Prijava se smatra konačnom nakon uplate akontacije.

Otkaz putovanja 10 dana prije izleta-povrat 25%, 15 dana ranije je 50% iznosa. Svaki putnik može pronaći zamjenu i tada mu se vraća cijeli iznos.

Svatko dolaskom na brod potvrđuje psihofizičku spremnost za  krstarenje.sedmodnevno krstarenje.

OPREMA: ljetna garderoba, ručnik za plažu, kupaći kostim, pokrivalo za glavu , sunčane naočale, krema za sunčanje, šlape za plažu, tablete protiv morske bolesti, čvrste tenisice za planinarenje, toplija odjeća za slučaj nevere i valjana planinarska iskaznica.

INFORMACIJE ZAPOVJEDNIKA BRODA

Zapovjednik može u skladu s vremenskim prilikama na moru a zbog sigurnosti putnika promijeniti ili otkazati predviđenu rutu. U tom slučaju pronaći će se u dogovoru sa vodičem i kapetanom najpovoljnija alternativna ruta. Za vrijeme boravka na brodu odluke zapovjednika se moraju poštovati. Zbog skučenog prostora u brodskim kabinama preporučuje se ne pretjerivati sa osobnom prtljagom.

Podijelite sadržaj

Comments are closed.