Izleti

PLAN IZLETA 2017.

ožujak – kolovoz 

26. 3 – HAHLIĆI

9, 4, – BITORAJ

Polazak je u 7,20 sa željezničke stanice u Rijeci. Uspon od Vrata, preko skloništa Bitorajka

29.-30.- 4 – MLJET – DANI HRVATSKIH PLANINARA

Idemo automobilia, u nekoliko grupa (kako tko stigne uteć s posla)

1. 5. – NARONA (kraj Metkovića) – to je uz put na povratku s Mljeta

7. 5. – PLATAK ? – DAN RIJEČKIH PLANINARA(orijentacijsko natjecanje za djecu)

RPS još nije donio točan program Dana Riječkih planinara, pretpostavljamo da će i ovegodine biti na Platku, gdje bi ondaTuhobićorganizirao prvenstvo Rijeke u plainarskoj orijentaciji za učenike osnovnih škola.

14, 5, – GUMANCE – SL. SNEŽNIK (organizator je Bazovica)

Izlet organiziraju PS Bazovicaiz Rijeke i PD Snežnik iz Ilirske Bistrice. Put prelazi preko državne granice i dio je nekadašnjeg puta prijateljstva koji se na ovaj način ponovo obnavlja, dobivajući i novi smisao.

28. 5. – GOLICA – AUTOBUS

Izlet na Golicu smo planirali uz ovaj datum,ali moguće su manje korekcije, zavisno o datumu organizacije pohoda. Pokušat ćemo popuniti autobus -ako bude interesa i u drugim društvima.

10. 6. (subota) i 11. 6 (nedjelja) – DAN DUGOG HODA PD TUHOBIĆ – OD PLATKA DO ZAMOSTA

DAN DUGOG HODA trebala bi postati tradicionalna manifestacija PD Tuhobić. Kao inaugurativnu rutu izabrali smo jedan ne baš zahtjevan put od Platka do naše kuće u Zamostu. Putem ćemo moći organiziratii “sačekuše” za one kojima će biti dosta dugoga hoda pa će se ukrcati u autobus. Predviđeno je spavanje u Zamostu te drugoga dana odlazak do izvora Kupe (ili na Sv. Goru) dok se skrčka ručak.

Detaljnija objava sljedi svim društvima.

15-17. 6. VELEBIT – OKO  ALANA – NA SVE STRANE

Evo nas malo i na Velebitu -napravit ćemo most i obići ZečjakKitu, Crkveni vrh, Gromovaču, Rožanske kukove, Lubenpovac, Kozjak, Štirovaču… rekli bismo da je to – dosta

19-24. 6 – LOGOROVANJE ZA MALE PLANINARE

Logorovanje je u Zamostu, maksimalno 20 -torodjece. To je tradicionalno logoroanje za polaznike Male planinarske škole. I ovegodine,nekako u isto vrijeme poslat ćemo dvoje malih planinara u školu HPS-a na Alan.

1- 2. 7. DOLOMITI – TRE CIME DI LAVAREDO

– autobus–  imamo grupu A i B – cijena cca 400 kn / 2 rate

Dakle, Dolomiti postaju naša tradicija.Nadamo se da će i interes biti tradicionalni velik za ovaj izlet te da ćenam i vrijeme biti tradicionalno sklono.

16. 7. – BJELOLASICA

Bez podscjenjivanja ali Bjelolasica je lagana priprema za Triglav. Ipak, znatiželjni smo kako ova planina izgleda usred srpnja.

1-3. 8. – TRIGLAV

Krenut ćemo od Pokljuke na Planiku. Spavanje i drugi dan jeda grupapreko Maloga Triglava, druga grupa preko Škrbine – do vrha. Treći dan ćemo iskoristiti za obilazak Triglavskih jezera ili skoknemo donekog drugog vrha.

26-27. 8. – LOGARSKA DOLINA – AUTOBUS

                Autobusom – grupa “A” i “B” – dva dana planinarenja u jednoj od najljepših alpskih dolina. Iuvertira za dolazak dogodine u ozbiljniji pohod Kamniškim alpama,

Organizirat ćemo još 5-6 izleta za Male planinare i učenike OŠ Zamet i Vojak. A možda padne i još jedno logorovanje za sedmaše – Btoraj, livada ispred skloništa ili -Učka?

pro.
16

POTRAGA ZA BLAGOM SVETOG NIKOLE

ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA POTRAGA SE ODGAĐA ZA 16. 12.2017.                                                                                                                      Tradicionalna manifestacija –treći put za redom. Najmlađi u Šumi Striborovoj na Biviju traže izgubljenu vreću Svetoga Nikole… Svake godine odazove se stotinjak djece predškolskog uzrasta + njihovi roditelji. Ugodno druženje tijekom prijepodneva...
pro.
17

ZAGREB – TESLA I ADVENT

              POČASTIMO SE IZLETOM U ZAGREB! A najbolja prilika za to je upravo ovo vrijeme – vrijeme izložbe o Nikoli Tesli – umu iz budućnosti (ili za budućnost) a i vrijeme adventa kada Zagreb svoje uobičajeno zimsko sivilo pretvara u blještavu cirkus-operetnu bajku.