Mala planinarska škola

Izlet “Crni Lug” – ODGOĐENO

Dragi roditelji, nažalost zbog bolovanja djece koja su još aktualna, morati ćemo odgoditi i ovaj izlet u subotu. Predlažemo da se isti izlet održi već sljedeći tjedan, 17.2.  s nadom da će nešto snijega još ostati u brdima. A do tada pijte svi puno C vitamina i vidimo se uskoro na našem prvom planinarskom izletu.

Odgajatelji i vodiči PD Tuhobić

 Izlet “Crni Lug” (NP Risnjak)

Dragi roditelji, kao što smo se potajno nadali, vrijeme nam je donijelo i malo snijega. Odlučili smo stoga iskoristiti trenutne vremenske uvjete za malo sanjkanja, hodanja po snježnom pokrivaču i promatranja šume u tom idiličnom zimskom stanju.  Mjesto koje ćemo posjetiti, Crni Lug, smjestilo se u podnožju Risnjaka. Okružuju ga zelene livade i tamna crnogorična šuma po čemu je i dobilo ime.  U samom mjestu nalazi se Uprava Nacionalnog parka „Risnjak“ i glavni ulaz u Nacionalni park koji je ujedno i zaštićeno prirodno stanište mnogih biljki i životinja. Program izleta: planinarenje, igre u snijegu, sanjkanje, organizirani ručak u restoranu.

Osnovne informacije o izletu

Gdje: Crni Lug

Kada: subota, 10.2.

Vrijeme: Polazak u 9h ujutro s Trga bana Jelačića, dolazak u 15h u Rijeku (Trg bana Jelačića)

Cijena izleta: 100 kn

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (1 sendvič, voda/čaj/sok), nepromočiva odjeća i obuća za snijeg, lopatice za sanjkanje, rezervna obuća i odjeća.

Prijave za izlet: na mail malaplaninarskaskola@gmail.com. do petka 9.2.

Radujemo se vašim prijavama s nadom da će nas ovaj puta vrijeme poslužiti.

 

 

 

 

 

 

 

Izlet “Kastav-Breza”  ODGOĐENO!

Dragi roditelji, zbog lošeg vremena odgađa se naš prvi izlet u sklopu Male planinarske škole. O sljedećem izletu biti ćete obaviješteni putem internet stranice i svog odgojitelja u vrtiću. Nadamo se da će nas vrijeme ubuduće poslužiti, tko zna, možda nas iznenadi i koja pahulja snijega 🙂

 

 

 

Planinarski izlet “Kastav-Breza”

Dragi naši roditelji i mališani, sa zadovoljstvom najavljujemo naš prvi planinarski izlet Male planinarske škole. Radi se o šetnici Kastav- Breza koja se nalazi u Kastavskoj šumi. Za početak, nekoliko riječi o samom izletu. Sve šetnice u kastavskim šumama Lozi i Lužini počinju i završavaju u Kastvu, a različite su po dužini i vremenu obilaska te vrlo prigodne za obiteljske izlete. Mi smo se ovoga puta odlučili na šetnicu koja po nama najviše odgovara djeci predškolskog uzrasta, kako dužinom i težinom obilaska tako i okolinom i obilježjima u prirodi. Međutim, kako nam naš izlet ne bi bio baš prezahtjevan, autobus za povratak čekati će nas u malom slatkom selu Breza, sa tek nekoliko stanovnika. Također, u sklopu izleta predviđen je posjet Šparožnoj Špilji, najvećoj špilji u Kastavštini, dugačkoj više od 540 m, s dubinom od čak 101 m. Iz tog razloga svrstana je u kategoriju velikih speleoloških objekata, sa dovoljno velikim i prostranim dvoranama otvorenima za posjet. Kako bi razgledavanje špilje bilo što zanimljivije i oku ugodnije prijedlog je da se djeci osiguraju malene čeone lampe koje jamče poseban doživljaj. U pripremi je i posebno iznenađenje čije odobrenje tek čekamo stoga ćemo taj dio izleta za sada ostaviti tajnim. 🙂 Za one koji žele saznati nešto više o šumama Loze i Lužine te o Šparožnoj jami, može pronaći informacije na sljedećoj stranici: https://www.kastav.hr/clanak/grad-kastav/2014/07/16/etnice-u-lozi-i-lu-ini

 

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Kastav – Breza (Kastavska šuma)

Kada: u subotu, 3.02.2018.

Vrijeme: Polazak u 9h ujutro s Trga bana Jelačića, povratak u 14:30 iz mjesta Breza

Cijena izleta: 50 kn

Potrebno za izlet: marenda (iz ruksaka), dovoljna količina vode, ugodna i udobna odjeća i obuća- slojevito se obući, čeona lampa

Prijave za izlet: do četvrtka 1.02.2018.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa a informacija o odgodi biti će stavljena na stranicama pd Tuhobić najkasnije jedan dan prije izleta.  Izlet možete platiti kod vaših odgojiteljica Leticije, Majde, Marine, Vidice i Unite a prijave za izlet molimo na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com.

Kako pripremiti dijete za izlet, sa informacijama o odgovarajućoj odjeći i obući možete pročitati uskoro na stranicama društva.

Radujemo se vašim prijavama i velikom odazivu, te nezaboravnom prvom izletu.

Odgojitelji i vodiči PD Tuhobić.

 

 

Plan izleta Male planinarske škole za 2018. godinu

U sklopu programa Male planinarske škole planirano je realizirati 10 izleta, od siječnja do rujna 2018. godine. Izleti će se provoditi dvaput mjesečno, osim u siječnju i rujnu za koje smo planirali  po jedan izlet a u srpnju i kolovozu predviđena je ljetna pauza. Plan i program  podložni su promjenama ovisno o vremenskoj prognozi i broju prijavljenih. Točan datum izleta sa svim informacijama biti će stavljen na web stranicu tjedan dana prije izleta nakon čega slijede prijave na  malaplaninarskaskola@gmail.com. U nastavku slijedi plan izleta:

 1. Siječanj: “Petehovac”: dan na snijegu
 2. Veljača: “Veli vrh” i “Viškovska šetnica”
 3. Ožujak: “Mali kamenjak” i “Rebar”
 4. Travanj: “Vela peša” i “Vela Učka-Mala Učka”
 5. Svibanj/Lipanj: “Crni lug” i “Platak”
 6. Rujan: edukativna “Malikova staza-Učka

 

 

 

 

 

MALA PLANINARSKA ŠKOLA

za djecu od 4 godine do polaska u školu

 

DJECI NUDIMO

 • kvalitetno iskorišten dan
 • radost druženja i kretanja u prirodi
 • upoznavanje prirodne baštine našega kraja
 • iskustveno učenje o prirodi
 • slobodnu igru
 • organizirane aktivnosti pod stručnim vodstvom

 

VODITELJI MALE PLANINARSKE ŠKOLE SU:

 •  odgojitelji – planinarski vodiči i iskusni planinari;
 • odgojitelji
 • pegagozi
 • stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila
 • izlete vode planinarski vodiči s iskustvom vođenja djece u prirodi

 

KAKO SE UČLANITI U MALU PLANINARSKU ŠKOLU?

Upisom u planinarsko društvo Tuhobić, pri kojemu djeluje Mala planinarska škola te uplatom godišnje članarine u iznosu od 40,00 kuna. (Članstvo u planinarskom društvu donosi dodatno osiguranje za vrijeme boravka u prirodi, omogućava popust na noćenju u planinarskim domovima u Hrvatskoj, Sloveniji i dijelu Bosne te popuste kod kupnje planinarske opreme u nekim trgovinama). 

 

INFORMACIJE O UPISIMA I PRIJAVE ZA IZLETE NA:

malaplaninarskaskola@gmail.com

ili u vašem dječjem vrtiću

 

Nakon Male planinarske škole djeca mogu nastaviti aktivno planinariti kroz Planinarsku sekciju učenika osnovnih škola, koja 50 godina djeluje pri PD Tuhobić.