U punoj Vijećnici Grada Rijeke, održana je 11. veljače 2015. godine Svečana sjednica PD Tuhobić u povodu 50. godišnjice postojanja našeg planinarskog društva. BIla je to prilika da se svi zajedno prisjetimo prvih početaka rada društva, na Osnovnoj školi Bobijevo, koja više ne postoji, da se prisjetimo male sobice na drugome katu koja nam je godinama bila društvena prostorija i u kojoj smo čuvali stotine trofeja, pehara, plaketa i diploma što smo ih osvajali na brojnim natjecanjima.

Prije 50 godina, 11. 2. 1965. godine osnovano je planinarsko društvo Tuhobić. Učenici OŠ Bobijevo i njihovi nastavnici koji su im u tome pomagali, nisu vjerojatno mogli ni sanjati da će njihova planinarska sekcija Runolist koju su pokrenuli, tako brzo, već za nekoliko mjeseci prerasti u pravo planinarsko društvo, a vjerujemo, još su manje pomišljali na to da će to driuštvo opstati, i to uspješno, punih 50 godina.

Svečana sjednica održana u povodu te velike godišnjice održana je na isti dan, 11. veljače 2015. godine u Vijećnici Grada Rijeke. Pozdravili su ju izaslanik župana PGŽ Zlatka Komadine, dragi prijatelj Branko Škrobonja, te izaslanik gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je i sam dugo godina bio jedan od najaktivnijih članova Tuhobića, njegov zamjenik Miroslav Maćešić. Najvećim dijelom vijećnicu su ispunili sadašnji i posebno dragi nekadašnji članovi društva te brojni riječki planinari iz prijateljskih riječkih društava koji su zajedno s nama došli proslaviti naš veliki jubilej.

Sjednicu je otvorio prvi i dugogodišnji predsjednik, najagilniji u društvu osnivača, Milorad Prijić. U nadahnutom govoru prisjetio se Veljka Brešana profesora povijesti i zemljopisa koji nas je, najstarije Tuhobićance, naučio planinarenju, ljubavi prema prirodi i za prirodu, toleranciji, veselju u zajedničkom druženju. Govorila je potom Gordana Stojić (Jeđud), Goga koja je društvena legenda kada je riječ o orijentacijskim natjecanjima s kojih se rijetko kada vraćala bez nekog odličja. O markacističkim akcijama, biltenu i brojnim drugim aktivnostima tijekom 50 godina postojanja društva govorio je Josip Muškardin. A o sadašnjem trenutku ali i nekim vizijama daljnjeg rasta društva govorio je Damir Konestra, sadašnji predsjednik.

Po završetku službenoga dijela sjednice sudionici su se okupili internom restoranu Grada uz prigodni domjenak gdje su još dugo ostali u sjetnim razgo vorima.

Pomoć pri organizaciji Svečane sjednice pružili su nam Županija primorsko.goranska i Grad Rijeka na čemu im najtoplije zahvaljujemo. (D.K.)PUNA VIJEĆNICA IMG_8787 IMG_8800 BRANKO ŠKROBONJA IMG_8791 IMG_8759 DUGA - NOVI PRIJATELJI HLAVICA I JOSO