U sklopu Dana riječkih planinara što je na Platku održan 6. svibnja, održano je i sada već treće Prvenstvo u planinarskoj orijentaciji za polaznike malih planinarskih škola. Na Platku se okupilo 30 natjecatelja podijeljenih u 10 ekipa, u kategorijama djevojčice i dječaci, iz osnovnih škola Vladimir Gortan i Zamet iz Rijeke i OŠ Bakar, članovi planinarskih društava Tuhobić i Bakar. Organizator natjecanja bilo je PD Tuhobić, u suradnji s PD Bakar, PD Dedomir i Orijentacijskim klubom Torpedo iz Rijeke.

Natjecanje je proteklo u zanimljivom nadmetanju tijekom kojega su mladi planinari, učenici od 4. do 6. razreda, pokazali svoje vještine kretanja po terenu te rukovanja busolom i čitanja karata. Najuspješniji su i u konkurenciji dječaka i u konkurenciji djevojčica bili učenici OŠ Vladimir Gortan, članovi Sekcije mladih planinara PD Tuhobić.

U konkurenciji djevojčica prvo je mjesto osvojila ekipa Gortan 3 (PD Tuhobić) u sastavu: Lucija Karlović, Ella Anna Bošnjak i Dora Mandekić, sve učenice 4. razreda. One su stazu dugu 4200 metara prošle za 53 minute. Drugo mjesto zauzela je ekipa Bakar 1 (PD Bakar), a treća je bila ekipa Gortan 2 (PD Tuhobić).

Kod dječaka prvo je mjesto osvojila ekipa Gortan 6 (Tuhobić) u sastavu Andrej Detel, Fran Ostojić i Mateo Krnjac, učenici 6. razreda. Stazu su prošli za svega 28 minuta! Samo s minutom zakašnjenja drugo je mjesto zauzela ekipa Gortan 7 (Tuhobić), a treća je stigla ekipa Gortan 4 (Tuhobić).

Posebno priznanje za planinarsku etiku dobila je ekipa Gortan 1, u sastavu Lucija Štancl, Lu Anelić i Lara Midžić, koja je odustala od natjecanja kako bi pružila pomoć lakše ozlijeđenoj natjecateljici.

Svi sudionici na kraju su primili diplome za uspješno sudjelovanje a tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji su okićene i medaljama, a najboljima je pripao i pokal. Organizaciju natjecanja pomogao je Riječki planinarski savez te Primorsko-goranska županija.

KONAČNI PLASMAN:

 

DJEVOJČICE:

  1. GORTAN 3
  2. BAKAR 1
  3. GORTAN 2
  4. GORTAN 1

DJEČACI

  1. GORTAN 6
  2. GORTAN 7
  3. GORTAN 4
  4. ZAMET 1
  5. ZAMET 2
  6. GORTAN 5