Logorovanja u Zamostu i Fužinama i ove su godine za polaznike Male planinarske škole trebala pokazati koliko su naučili i koliko su spremni na boravak u prirodi. I, pokazalo je to i jedno i drugo logorovanje, Malu planinarsku školu svi su polaznici logorovanja uspješno savladali.

U zamostu su se okupilimlađi iz Gortana i Zamećani koji su prošli prvu godinu Male planinarske škole.Zbog vremena koje nije baš bilo sklono više se spavalo u domu nego pod šatorima, ali ostatak logorovanja odrađen je – uspješno. Vježba orijentacije i izrade bivka na padinama Svete Gorre bila je vrlo dobra a posebne pohvale četvrtašima na odličnom bivku.

Izlet do izvora Kupe poslužio nam je kao demonstracija kretanja po različitom terenu, u koloni, ali i kao prilika da se upoznamo s različitim biljem od kojega je dosta ljekovitog i jestivog.

Zanimljivo je bilo i na izletu do izvora Gerovčice koju smo potom pratili sve do njena ušća…

Ostalo je i vre,mena za igru, kupanje uČabranki ali i za vježbu uzlova, nastavu iz meteorologije, opasnosti u planinama i druge teme. Posebno je atraktivna bila vježba spuštanja po strmom terenu (travnati “absailing” kako ju zovemo) koju su stariji htjeli ponavljati sve do ručka…

 

U Fužinama su se na trodnevnom logorovanju okupili najstariji polaznici Male planinarske škole…Iskusnici su sami kuhali, uredili logor, organizirali život.Madaim je to bilo prvi puta, a poslužilo je i kao uvertira u zahtjevnije logorovanje koje ih čeka u 2018. sve je prošlo OK. Čak i dugačka hodnja na vrh Tuhobićakoja je potrajala 6 sati tijekom kojih se prešlo dvadesetak kilometara.

Popeli smo se i na Preradovićev vrh, ali smo svakoga dana bili i na kupanju u Ledpeničkom jezeru. Sve u svemu logorovanje po – guštu… Za kraj – zanimljivost – posjet kaubojskom selu u kojem se snimao film o Vinetou…

Uostalom, kako je to ove godine bilopogledajte u foto galeriji (Galerija) a uskoroće biti dodano još slika i pokoji filmi.