PROGRAM IZLETA ZA  RUJAN –PROSINAC 2017.

 

  1. 9. 2017. – BITORAJKA – RADNA AKCIJA I ROŠTILJANJE

OKUPLJANJE U VRATIMA 7:30

Na skloništu Bitorajka još je puno poslova.Naše društvo vrlo je angažirano na sanaciji skloništa pa smoodlučili u subotu 16. rujna zajedno s prijateljima iz PD Dedomir organizirati malu radnu akciju kojom bismo završili sve pripreme za pokrivanje aneksa krova- postavljanje klanfi za oluke, završetak zidanja spremišta za rezervoar vode, podmetanje lima za punjenje vodom rezervoara…

Cure bi  istovremeno ravnale limove kojima bismo zatvorili sve potencijalne uaze za puhove i druge „beštije“.

Posebna ekipa pripremala bi roštilj. Popodne – malo gljivarenja i povratak u „Furmana“.

 

  1. 9. 2017. – DELNICE – FUŽINE (MLADI PLANINARI)

POLAZAK S KAMPUSA U 8:30

Mladi planinari OŠ V. Gortan (niži uzrast)s dva autobusa kreću put Fužina i Delnica. Dok prvi autobus bude u Delnicama u Popovićevom mlinu gdje ih čeka zanimljiv program, drugi će autobus stati u Fužinama. Idemo na poučnu šetnju jezerom uz pomoć broda na električni pogon. Oko 12 sati dvije će se grupe zamijeniti.

POVRATAK NA KAMPUS IZMEĐU 15:30 I 16:00 SATI

 

  1. i 24. 9. 2017. – 5. PLANINARSKI GLJIVARSKI KOTLIĆ

DOLAZAK U ZAMOST DO 9:30 SATI

Prvi dio ekipe (organizacijski) okupit će se u Zamostu već u subotu 23. rujna. I veći dio dana provesti u potrazi za gljivama.

Ostatak ekipe s gostima dolazi u nedjelju. Očekujemo 10-tak ekipa i tridesetak izletnika koji će na neki od tradicionalnih gljivarskih izleta dolinom Kupe i Čabranke.

Popodne svi uživamo u delicijama iz kotlića i proglašenju najboljih kotlića.

 

  1. 10. 2017. – BELA KOSA

POLAZAK S DELTE U 7:30

Idemo na izletkoji nije čest u planinarskim itenerarima, alije zanimljiv. Između ostaloga i zato jer je Bela kosa područje gdje padne prvi snijeg u našoj Županiji i gdje se snijeg najduže zadrži – najčešćedo sredine travnja, ali i kasnije.

 

  1. 10. 2017. – STUDENA – RIMSKI LIMES (MALA ŠKOLA PLANINARENJA)

Mala škola planinarenja naša je sekcija za djecu predškolskog uzrasta. Izlet do Rimskog limesa zanimljiva je jesenska šetnja u kojoj će upoznati kako priroda izgleda ujesen, upoznat će neke jesenjske plodove, a vidjet će i ostatke zida starog gotovo 2000 godina.

 

  1. 10. 2017. –SVETI BLAŽ (CRES)

POLAZAK IZ RIJEKEE, DELTA  U 6:30

Neki su uvjereni da će nam to biti posljednje kupanje ove godine, u moru. Možda, ali ako i ne bude uvjeta za „ugodno namakanje“ uživat ćemona putu kroz creske maslinike gdsje rastu masline od kojih se spravlja sigurno ponajbolje maslinovo ulje na svijetu. Potom ćemo s mjesta s kojeg su cresanke osmatrale pučinu u isčekivanju svojih pomoraca nastaviti donapuštenog sela Sv. Blaž (Vlaho) i jedne od najljepših plaža ne samo na Jadranu. Na livadi uz plažu pastće ikobasice na roštilj pače biti „veselja“.

POVRATAKURIJEKU OKO 20:00

 

  1. 10. 2017. – GUSLICA – JELENC

POLAZAK S DELTE U 7:30

Jedan od onih svevremenskih izleta. Nastojat ćemo automobilima doći blizu početka uspona na Guslicu, kako bismo dobili na vremenu, jer dani su sve kraći a put je dug. Guslica je poznata po nekoliko puta devastiranom ex JNA objektu i doista je šteta da se nitko do sada nije pobrinuo da se devastacije onemoguće, stavljanjem objekta u neku (planinarsku) funkciju.

Put od Guslice do Jelenca zanimljiv je a predstavlja i dionekadašnjeg „Puta prijateljstva“  koji je  spajao naš Snježnik i slovenski Snežnik sve dok međudržavna granica nije zatvorila put.

 

  1. 11. 2017. – REBAR – PARK MALIH PLANINARA (MŠP)

Mali vrtićari iz Male škole planinarenja počeli su uređivati svoj „landscape art park“ na Rebru s proljeća ove godine.Na ovom izletu planiramo nastavak radova na uređenju (izrada kamenog broda i još ponešto) a pridružiti  nam se mogu i stariji (košnja trave, doprema šljunka s vatrogasnog puta radi  izrate putića od eksponata do eksponata i sl.).

Umjetnički park nalazi se uz foto točku Rebar tuhobićanske transverzale pa je to i prilika onima koji nemaju fotku s tog mjesta da se priključe i spoje ugodno s korisnim.

Okupljanje je u Sv. Kuzmu odakle polazimo na Rebar. Satnica – naknadno.

 

  1. 11. 2017. – TUNEL UČKA – SLAP –POKLON –VOJAK

POLAZAK S DEKTE U 8:00

Izlet kao stvoren za dvije grupe. A i B grupa s parkirališta ispred tunela polaze zajedno i idu istim putom prema Poklonu, ali tako da se obiđe veličanstveni slap na potoku Banina. Nadamo se da će potok imati vode i da ćemo slap vidjeti u punom sjaju. Nakon slapa slijedi put do Poklona gdje grupa B može ostati u domu ili može „odraditi“ šetnju do Stražice…

Grupa A i priključeni nastavit će do vrha Učke. Povratak je istim putom nakon osvježenja u domu kod Opatijaca…

 

 

11.- 12. 11. 2017. – MARTINJE U ZAGORJU

Nakon prošlogodišnjeg !Martinja“ u Kutjevu koje je svima koji su bili  još u sjećanju,ove godine odlučili smo pogledati kako to rade u Zagorju. Martinje ćemo povezati sposketom muzeju krapinskoga neandertalca u Krapini. Nakon jutarnjeg neandertalca slijedi popodnevna i večernja degustacija vina.

Povratak jenakon kasnijeg ustajanja u nedjelju uz neko „zavjetno“ poaninarenje.

 

  1. 11. 2017. – VEPRINAC – POKLON – VOJAK (MLADII PLANINARI)

Idemo autobusom do Veprinca pa onda uzbrdo do Poklona.Nakon pauze i okrijepe nastavljamo doVojaka. Povratak je po zapadnoj strani vršnoga masiva i potom opet ili do Veprinca ili prema Lovranu. Ovisno o vremenu i raspoloženju. Izlet je ujedno vježba za pokretno logorovanje 2018. godine na Učki / Ćićariji.

 

  1. 11. 2017. – KASTAVSKA ŠETNICA – MALA ŠKOLA PLANINARENJA

Mada su najmlađi, nekoliko sati hodanja uopće im nije problem. I njurgaju manje od nekih starijih. Kastavske šetnice ili dio Riječke obilaznice oko Kastvai Matulja naša su destinacija. U gradu Kastvu posjetit ćemo i muzej bačvarstva…

 

2.. 12. 2017. – MUDNA DOL – + MLADI PLANINARI

Nakon Triglava,Dolomita, Logarske doline zaslužujemo povratak u domaće okvire i jedan omage lijepoj stazi po kanjonu Mudne doli… Na izlet će s nama mladi planinari kojima će to biti dobra vježba i poticaj da se ukljule u penjačke telajeve s ciljem da ojačamo našu alpinističko penjačku sekciju.

 

  1. 12.2017. – ŠUMA STRIBOROVA – MŠP POTRAGA ZA BLAGOM

Tradicionalna manifestacija –treći put za redom. Najmlađi u Šumi Striborovoj na Biviju tražeizgubljenu vreću Svetoga Nikole… Svake godine odazove se stotinjak djece i njihovih roditelja. Ugodn o druženje tijekom prijepodneva

 

  1. 12. 2017. – ORLJAK (Ćićarija)

Ćićarija je zapravo prekrasna amismo vrlo rijetko u njoj. Izlet na Orljak stoga je pravi poticaj da sebolje upoznamo splaninskim lancem koji nam je najbliži i s jednim od njegovih najzanimljivijih vrhova s kojega se pružaprekrasan pogled na Istru.

 

  1. 12. 2017. – KAMENJAK (PODHUM) – KLEK (Primorski) MLADI PLANINARI

Put je dosta ambiciozan, a problem je i u tome što od kada je autoput preko Kamenjaka nema autobusa. Stoga možda krenemo iz Podhuma, pa do Vele Peše i onda na Klek. Sudjelovat će starija grupa mladih planinara, oni koji u nogama već imaju 20 i više kilometara na dan. Dan je kratak pa će trebati biti i brz i učinkovit. Još jedna dobra vježba.