098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

PLAN IZLETA – LISTOPAD – PROSINAC

PLAN IZLETA – LISTOPAD – PROSINAC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. 10. 2017. – BELA KOSA

Idemo na izletbvkoji nije čest u planinarskim itinerarima, ali je zanimljiv. Između ostaloga i zato jer je Bela kosa područje gdje padne prvi snijeg u našoj Županiji i gdje se snijeg najduže zadrži – najčešće do sredine travnja, ali i kasnije.

Poslije planinarenja posjet Bundevijadi

 

  1. 10. 2017. – PODKILAVAC- HAHLIĆI – (MLADI PLANINARI)

Gradskim autobusom do Podkilavca i onda najtradicionalnijim usponom –preko stupi –do Hahlića.Za mlade planinare prvi zahtjevniji izlet ove školske godine, a mogu se priključiti i stariji.

Povratak je opet u Podkilavac u popodnevnim satima.

 

 

3. 12. 2017. – REBAR – PARK MALIH PLANINARA (MŠP)

Mali vrtićari iz Male škole planinarenja počeli su uređivati svoj „landscape art park“ na Rebru s proljeća ove godine.Na ovom izletu planiramo nastavak radova na uređenju (izrada kamenog broda i još ponešto) a pridružiti  nam se mogu i stariji (košnja trave, doprema šljunka s vatrogasnog puta radi  izrate putića od eksponata do eksponata i sl.).

Umjetnički park nalazi se uz foto točku Rebar tuhobićanske transverzale pa je to i prilika onima koji nemaju fotku s tog mjesta da se priključe i spoje ugodno s korisnim.

Okupljanje je u Sv. Kuzmu odakle polazimo na Rebar. Satnica – naknadno.

 

  1. 11. 2017 – GUSLICA – PLANINA

POLAZAK S DELTE U 7:30

Jedan od onih svevremenskih izleta. Nastojat ćemo automobilima doći blizu početka uspona na Guslicu, kako bismo dobili na vremenu, jer dani su sve kraći a put je dug. Guslica je poznata po nekoliko puta devastiranom ex JNA objektu i doista je šteta da se nitko do sada nije pobrinuo da se devastacije onemoguće, stavljanjem objekta u neku (planinarsku) funkciju.

Put od Guslice do Jelenca zanimljiv je a predstavlja i dionekadašnjeg „Puta prijateljstva“  koji je  spajao naš Snježnik i slovenski Snežnik sve dok međudržavna granica nije zatvorila put.

11.- 12. 11. 2017. – MARTINJE U ZAGORJU

Nakon prošlogodišnjeg !Martinja“ u Kutjevu koje je svima koji su bili  još u sjećanju, ove godine odlučili smo pogledati kako to rade u Zagorju. Martinje ćemo povezati s posjetom muzeju krapinskoga neandertalca u Krapini. Nakon jutarnjeg neandertalca slijedi dvorac Trakošćan, a nakon toga popodnevna i večernja degustacija vina.

Spavanje u pl. domu na Ivanšćici, najvišoj planini u Zagorju (1006 m/nm)

Povratak je nakon kasnijeg ustajanja u nedjelju uz uspon na Kalnik i jošmalo obilaska klijeti.

 

  1. 11. 2017. – TUNEL UČKA – SLAP –POKLON –VOJAK

POLAZAK S DEKTE U 8:00

Izlet kao stvoren za dvije grupe. A i B grupa s parkirališta ispred tunela polaze zajedno i idu istim putom prema Poklonu, ali tako da se obiđe veličanstveni slap na potoku Banina. Nadamo se da će potok imati vode i da ćemo slap vidjeti u punom sjaju. Nakon slapa slijedi put do Poklona gdje grupa B može ostati u domu ili može „odraditi“ šetnju do Stražice…

Grupa A i priključeni nastavit će do vrha Učke. Povratak je istim putom nakon osvježenja u domu kod Opatijaca…

 

  1. 11. 2017 – KASTAVSKA ŠETNICA – (MALA ŠKOLA PLANINARENJA)

Mada su najmlađi, nekoliko sati hodanja uopće im nije problem. I njurgaju manje od nekih starijih. Kastavske šetnice ili dio Riječke obilaznice oko Kastva i Matulja naša su destinacija. U gradu Kastvu posjetit ćemo i muzej bačvarstva…

 

  1. 12. 2017. – MUDNA DOL – (MLADI PLANINARI)

Nakon Triglava, Dolomita, Logarske doline zaslužujemo povratak u domaće okvire i jedan omage lijepoj stazi po kanjonu Mudne doli… Na izlet će s nama mladi planinari kojima će to biti dobra vježba i poticaj da se ukljule u penjačke telajeve s ciljem da ojačamo našu alpinističko penjačku sekciju.

 

  1. 12. 2017 – ŠUMA STRIBOROVA – (MŠP POTRAGA ZA BLAGOM)

Tradicionalna manifestacija –treći put za redom. Najmlađi u Šumi Striborovoj na Biviju tražeizgubljenu vreću Svetoga Nikole… Svake godine odazove se stotinjak djece i njihovih roditelja. Ugodn o druženje tijekom prijepodneva

 

  1. 12. 2017. – ORLJAK (Ćićarija)

Ćićarija je zapravo prekrasna amismo vrlo rijetko u njoj. Izlet na Orljak stoga je pravi poticaj da sebolje upoznamo splaninskim lancem koji nam je najbliži i s jednim od njegovih najzanimljivijih vrhova s kojega se pružaprekrasan pogled na Istru.

 

Naknadno će biti upisani promotivni izleti za mlade planinare OŠ V. Gortan i Zamet. Planiramo posjetiti Rt Kamenjak, Krasno, Brijune i Kastavsku šumu

 

Podijelite sadržaj

Comments are closed.