Zbog izuzetnog interesa uspjeli smo organizirati još jedan izlet na Marmoladu – vikend nakon prvoga – dakle 21. i 22. srpnja.

Prijavilo nam se do srijede 21. ožujka 98 potencijalnih izletnika! Srećom, bilo je na vrijeme pa smo uspjeli rezervirati dom za još jedan vikend. Zato svi koji ne “upadnu” u prvu grupu (14-15.srpnja) ulaze u drugu grupu 2(21.-22 srpnja). Jasno ako žele i mogu, ako ne mogu pokušati zamijenu s nekim iz prve grupe…

Sve ostaje isto kao i za prvi izlet, spavamo u istom domu, grupa A ide feratom Marmolada, grupa B ide žicom do Punta Rocca, potom muzej i planinarenje po fortifikacijskim objektima pod vrhom Marmolade.

VAŽNO: Popis putnika za izledt 21. i 22. srpnja sastavit će se od svih koji budu “ispod crte” za prvi izlet. Sami sudionici između sebe mogu se zamijeniti (radi okupljanja grupa, prijatelja, lakšeg planiranja s drugim događajima – svejedno. Bitno je da početkom srpnja znamo tko je u kojoj grupi, radi putnog osiguranja i svega ostaloga…

Evo ponovo raspisa:

 

 

Plan je da u subotu 21. srpnja dođemo do njena podnožja, s južne strane. Čekat će nas 2 – 3 sata ne previše zahtjevnoga uspona od mjesta Malga Ciapela do planinarskoga doma Falier. Visinska razlika cca 600 metara po uređenome putu – mulatiera ili širi kolski put.

 

 

 

 

 

Put prema domu

 

U pl. domu Falier (2080 m/nm) ćemo prespavati. U cijenu izleta uključeno je spavanje i doručak. Večeru ćemo plaćati na licu mjesta – što tko bude htio. (dobit ćemo i meni prije polaska da znamo unaprijed što nas očekuje).

Tko bude raspoložen, popodne može na planinarenje do vrha Ombrete 3011 m/nm ili do Biv. Dal Bianco (2700 m/nm) koji se nalazi uz put. A može se i dolinom Ombretola do istoimenog prijelaza na 2860 m/nm. A može se i samo prošetati oko doma ili jednostavno uživati u pogledu na južni zid Marmolade koja će nas štititi sa sjevera i stalno nam biti pred očima!

U nedjelju ujutro ne moramo žuriti.

Grupa “A” ide na zapad i potom se zapadnim grebenom penje prema vrhu Marmolade.

Grupa “B” se nakon doručka lagano vraća do autobusa, koji je parkiran pokraj postaje žičare. Ova grupa ide do vrha uz pomoć tehnologije! Putem do vrha, ili na povratku s vrha, stajemo na postaji Rif. Serauta. Tu  razgledamo vrlo moderno koncipirani muzej 1. svj. rata.

 

Nakon razgleda muzeja (ulaznica je uračunata u cijenu žičare) možemo proći planinarskom stazom (mjestimično je osigurana) cca 2 sata po okolnim tunelima i rovovima koji su uređeni kao muzejska zbirka na otvorenom, na visini od 2800 metara.

Dok grupa “B” bude obilazila muzej sa stalnim pogledom prema ledenjaku Marmolade, njenom vrhu ili susjednom znancu PIZ Boe-u, grupa “A” će se s vrha spustiti prema rif. Falier ili pak na sjevernu stranu do Rif. Pian Fiacconi od kojega će žičarom do jezera Fedaia kamo će autobus doći po njih.

Polazak prema Rijeci predviđen je za 16,00 sati, a dolazak u Rijeku oko 22 sata.

 

PLAN IZLETA

Subota 14. 7. 2018.

05:00 Polazak iz Rijeke

10:30 -dolazak u Malga Ciapela

11:00 – polazak prema domu – Rif. O. Falier

 

 

 

 

 

 

14:00 – dolazak u dom – smještaj

 

 

 

 

 

 

15:00 -izlet u okolicu doma ili odmor u domu

18:30 – večera

22:00 – spavanje

 

Nedjelja 15. 7. 2018.

Grupa “A” – 1 varijanta

5:00 – ustajanje i doručak

6:00 – polazak prema vrhu

10:30 – dolazak na vrh

11:00 – povratak s vrha istim putem

15:30 dolazak u Malga Ciapela

Grupa “A” – 2 varijanta

6:00 – ustajanje i doručak

7:00 – polazak na uspon

11:30 – dolazak na vrh

12:00 – silazak s vrha prema Rif. Pian Fiacconi

14:00 – dolazak do žičare

15:00 – dolazak na jezero Fedaia /autobus

15:30 – dolazak busom u Malga Ciapela

 

Grupa “B”

06:00 – ustajanje i doručak

07:00 – silazak prema Malga Ciapela

09:00 – dolazak u Maplga Ciapela

09:30 – žičara – do Punta di Roca 3270 m/nm – CIJENA 24 € – povratna karta zajedno s ulaznicom za muzej

 

 

 

 

 

 

10:00 – vrh

 

 

 

 

 

 

11:00 – povratak žičarom do Muzeja

11:30 – razgled muzeja – obilazak tunela i fortifikacija prema Punta Serauta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14:30 – povratak žičarom prema Malga Ciapela

15:00 – Malga Ciapela – čeka se autobus s grupom “A”

16:00 – polazak za Rijeku (via Beluno)

 

 

CIJENA – PRIJAVE

Cijena izleta je 390,00 kn

U cijenu je uračunato:

 • prijevoz
 • noćenje
 • doručak
 • putno osiguranje
 • organizacija i vođenje izleta

 

Rokovi i način prijave i plaćanja:

Uplate za izlet mogu se obaviti u dvije rate:

 1. rata do 25. travnja – 200,00 kn
 2. rata do 20. lipnja – 190,00 kn

Prijave s uplatom se mogu obaviti svake srijede u prostorijama PD Tuhobić, od 19,00 do 20,00,na adresi Delta 5, Rijeka.

Prijava se može obaviti i putem e-pošte društva : pdtuhobic@gmail.com te uplatom rate ili cijeloga iznosa na žiro račun društva: IBAN: HR45 2340 0091 1104 6337 3, s naznakom: Marmolada + Ime i prezime osobe (ili osoba) za koju/e se uplaćuje.

Bankarsku potvrdu obavljene uplate možete radi lakšeg praćenja (nije obavezno) skeniranu/fotografiranu poslati na e-poštu: pdtuhobic@gmail.com

 

Formiranje liste sudionika:

Lista sudionika izleta – putnika popunjava se redoslijedom obavljenih uplata 1. rate.

 

Odustajanja:

 • U slučaju odustajanja prije 1. svibnja – vraćamo cijeli uplaćeni iznos.
 • U slučaju odustajanja od 1. svibnja do 20. lipnja vraćamo 50 posto uplaćene prve rate (jer smo već uplatili kaparu, a nije sigurno da ćemo naći zamjenu).
 • U slučaju odustajanja poslije 20. lipnja vraća se samo 2. rata, ako je uplaćena.
 • VAŽNO: Osobi koja u bilo kojem trenutku odustane od izleta, a nađe zamjenskog sudionika, vraća se cijela uplaćena svota.

 

Ponašanje na izletu:

Odlazak u visoko gorje zahtjevan je i potencijalno opasan. Neadekvatno ponašanje, nedovoljna psiho-fizička kondicija, prešućivanje bolesti relevantnih za tjelesni napor na visokim planinama, neadekvatna oprema, egoizam i isticanjem pojedinca ispred interesa grupe može dovesti u opasnost druge sudionike izleta ili ih izlaže nepotrebnoj nervozi i stresu, što u svakom slučaju umanjuje uživanje u izletu za cijelu grupu, a može dovesti u pitanje i cijeli izlet ili jedan njegov dio.

 

Sudionici su izleta u svakom trenutku dužni slušati isključivo upute vodiča izleta i njihovih pomoćnika, koji su educirani za vođenje izleta i odgovorni za provedbu izleta i sigurnost sudionika. Eventualne prijedloge ili primjedbe u cilju kvalitetnijeg provođenja izleta vodiči će rado razmotriti s predlagateljem ili cijelom grupom i postupiti u skladu s donesenom odlukom.

 

Sudionici izleta dužni su poštivati planinarsku etiku te pravila ponašanja i boravka u planinarskim domovima.

 

Na zahtjevne dijelove staze tijekom izleta, za koje je preporučena posebna oprema: pojas, kaciga, cepin, dereze, sigurnosni privez i slično, vodiči će pripustiti samo one sudionike koji budu raspolagali takvom opremom, te znanjem i potrebnim vještinama za njeno korištenje, u interesu sigurnosti i zadovoljstva svih sudionika izleta.

 

Odsjek za planinarske izlete

PD Tuhobić