Planinarski izlet “Breza – Kastav – Breza”

Dragi naši roditelji i mališani, sa zadovoljstvom najavljujemo još jedan planinarski izlet Male planinarske škole. Radi se o šetnici Breza – Kastav koja se nalazi u Kastavskoj šumi. Za početak, nekoliko riječi o samom izletu. Sve šetnice u kastavskim šumama Lozi i Lužini počinju i završavaju u Kastvu, a različite su po dužini i vremenu obilaska te vrlo prigodne za obiteljske izlete. Mi smo se ovoga puta odlučili na šetnicu krenuti iz malog slatkog sela Breza, sa tek nekoliko stanovnika, jer nam to najviše odgovara, kako dužinom tako i težinom obilaska. U sklopu izleta predviđen je posjet Šparožnoj Špilji, najvećoj špilji u Kastavštini, dugačkoj više od 540 m, s dubinom od čak 101 m. Iz tog razloga svrstana je u kategoriju velikih speleoloških objekata, sa dovoljno velikim i prostranim dvoranama otvorenima za posjet. Također, plan je u malim grupicama popesti se i na Mačkov vrh (najviši Kastavski vrh, 504 m).

Kako bi razgledavanje špilje bilo što zanimljivije i oku ugodnije prijedlog je da se djeci osiguraju malene čeone lampe koje jamče poseban doživljaj.  Za one koji žele saznati nešto više o šumama Loze i Lužine te o Šparožnoj jami, može pronaći informacije na sljedećoj stranici: https://www.kastav.hr/clanak/grad-kastav/2014/07/16/etnice-u-lozi-i-lu-ini

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Breza -Mačkov vrh – Šparožna špilja –

Kada: u subotu, 21.04.2018.

Vrijeme: Polazak u 9h ujutro  a  povratak u 15:00 na Trg Bana Jelačića

Cijena izleta: 50 kn

Potrebno za izlet: marenda (iz ruksaka), dovoljna količina vode, slojevito se obući (za topli proljetni dan), čeona lampa, obavezne visoke cipele (gojzerice), poželjno je i staviti nešto od zamjenske odjeće, šilterica, namazati djecu kremom protiv sunca te sprejem protiv krpelja.

Prijave za izlet: do četvrtka 19.04.2018.

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa a informacija o odgodi biti će stavljena na stranicama pd Tuhobić najkasnije jedan dan prije izleta.  Izlet možete platiti kod vaših odgojiteljica a prijave za izlet molimo na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com.

Radujemo se vašim prijavama i velikom odazivu, te još jednom nezaboravnom izletu.

Odgojitelji i vodiči PD Tuhobić.

Slikovni rezultat za mačkov vrh     Povezana slika