I prošloga tjedna bilo je aktivno u Zamostu.

Najprije su tijekom srijede i četvrtka (12. i 13.. 9.) na uređenju fasade radili Joso (Muška) i Damir (Komus) – uređeni su bili svi okviri oko prozora i kantuni kuće.

U nedjelju, 16. 9.  su radovi nastavljeni na “dva fronta”.  Zmago i Damir su nastavili s uređenjem fasade zapadnoga zida doma, koja je sada dobila mrežu i prvi sloj ljepila preko 10 centimetara debelog stiropora.

Goran je, “u prolazu” popravio kvaku na ulaznim vratima trijema, a sredio je i sve kvake na prozorima pa se sad mogu normalno zatvarati. I nakon svega samo je “odjezdio” u prostranstva Gorskoga Kotara! (E da, kupio je i bocu za plin, pa sad društvo konačno ima jednu svoju!)

Dok su drčki radiliu na fasadi, pod budnim okom Marice (ili makar u mislima s njom, znate onu: ma ne  možeš to tako, šta će nam Mare reć!) mlade ženske snage dale su se na krčenje trase buduće turističko – poučne staze što će voditi od doma u Zamostu do izvora Gerovčice preko naselja Fažonci. Unita i Lorena očistile su stotinjak metara puta od mladog raslinja, napadalih stabala i grana, a najteže je bilo raskrčiti zaravan preko potoka pokraj doma, na kojoj je bilo dvadesetak srušenih mladih smreka, sve jedna preko druge!

S obzirom da dom u Zamostu nije samo Josin, Zmagin Goranov i Damirov, baš kao što ni put za uređenje kojega će društvo dobiti lijepu količinu kuna (moći ćemo kupiti dvadesetak ferata kompleta, zajedno s pojasima i kacigama, na primjer ili nešto drugo od opreme koja nam treba, posebno za rad s djecom!) nije samo Unitin i Lorenin, pozivamo i druge članove društva, s naglaskom na “mlađe” da nam se priključe i pomognu da posao obavimo brže i lakše. Znate već onu “Mi gradimo put, put gradi društvo!” Dovoljno je nazvati 098 338 005 radi dogovora i koordinacije.

Ali znam ja da će Tuhobićanci uprijeti, vrijedna smo mi ekipa i kad se složimo ni Marmolada nas ne može zaustaviti!

Želja nam je da do kotlića barem jedan od poslova bude gotov!

A evo i malo slikica: