Draga djeco i roditelji,  potaknuti dosadašnjim oduševljenjem djece za obilaskom zanimljivih mračnih prostora (sa svjetlećim glavama), ove godine krećemo vrlo zanimljivo…ravno u špilju.

Špilja Biserujka uređena je za posjet turista i odlikuje se bogatstvom špiljskih ukrasa a sveukupno je dosad u njoj otkriveno 28 vrsta organizama. A saznali smo da je u špilji nekada davno živio i špiljski medjved….čiju  ćemo repliku kostura vidjeti unutra.

Nakon špilje obići ćemo dio poučne staze koja nas vodi sve do uvale Slivanjske a krajobraz oko špilje obiluje suhozidima i starim tradicijskim kućicama te malom pješćanom plažom. Ali to nije sve. Uputiti ćemo se još i na Rajsku cestu, ovoga puta iz Malinske prema Njivicama i uživati u šetnji kraj mora i igri na sljunčanim plažama.

Osnovne informacije o izletu:

Gdje: Krk – Špilja Biserujka

Kada: subota  12.10.

Vrijeme: nalazimo se u 10:00  na Trgu bana Jelačića, a povratak u Rijeku (Trg bana Jelačića) u 16 sati.

Cijena izleta: 115 kn (prijevoz i organizirani posjet špilji) plaća se vodičima pri polasku

Potrebno za izlet: marenda iz ruksaka (2 sendviča, sok, voda (1L), vočka/energetska pločica), tenisica-gojzerica,  duge hlače-trenirka, majica na kratke rukave, (dugi rukavi, vjetrovka/jakna -odabrati ovisno o vremenu), šilterica za sunce.

Preporuke: namazati se repelentima za zaštitu od krpelja i insekata.

Prijave za izlet na mail: malaplaninarskaskola@gmail.com. do četvrtka 10.10.