https://pdtuhobic.hr/daj-ruku-u-gradnji-stijene-plakat/

Sportsko penjački klub Tuhobić, nova je sportsko-rekreacijska udruga kojoj je glavni cilj promicanje zdravih navika života i promoviranje sportskog penjanja kao sve popularnijeg oblika sportske aktivnosti za mlade.

Iza nas je već nekoliko uspjeha na koje smo izrazito ponosni. Završena je škola sportskog penjanja s prvim naraštajem osposobljenih penjača i penjačica polaznika škole. Također, veliki interes pokazali su i naši penjači juniori koji već neko vrijeme marljivo treniraju pod stručnim okom trenera, a sudjelovali su i na nekim natjecanjima s primjereno dobrim učinkom.

       

Svi penjači nastaviti će svoje usavršavanje tijekom zime na umjetnoj stijeni SPK Tuhobić koju trenutno postavljamo u suradnji s Planinarskim društvom Tuhobić, u dvorani nekadašnje tvorničke hale “Vulkan” u Rijeci. Kada bude dovršena, dužina stijene će biti oko 36 metara, a prosječna visina oko 6,5 metara pa će stijena imati površinu od oko 240 četvornih metara. Takve dimenzije stijene omogućavaju organizaciju treninga i službenih, čak i međunarodnih natjecanja u većini disciplina sportskog penjanja pa je po tome jedinstvena na području Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Dvoranu s umjetnom stijenom koristit će prije svega članovi SPK Tuhobić – sportski penjači kao dvoranu za treninge, a stijena će biti otvorena za treninge i za sve druge sportske penjače iz Rijeke kao i za sve koji se žele iskušati u penjanju. Uz to u planu nam je i korištenje dijela stijene za vježbe penjanja djece predškolskog uzrasta kao i za terapeutsko penjanje osoba s posebnim potrebama, u čemu već imamo neka iskustva.

Umjetnu stijenu trenutno gradimo sredstvima Planinarskog društva Tuhobić i Sportsko penjačkog kluba Tuhobić, te dobrovoljnim radom penjača naših udruga ali i penjača iz nekih drugih klubova. Do sada smo izgradili oko 40 posto same stijene i nabavili 20-ak četvornih metara strunjače i oko 200 hvatišta. To nam je dovoljno za manje treninge ali je još uvijek daleko od pune funkcionalnosti stijene koju bi moglo tjedno koristiti na stotine penjača iz naših ali i drugih planinarskih društava i sportsko-penjačkih klubova u Rijeci. No sve se ne može napraviti dobrovoljnim radom ni ograničenim sredstvima neprofitnih udruga.

Treba nam Vaša pomoć u donacijama materijala ili novčanih sredstava kako bismo stijenu što kvalitetnije opremili i potpuno funkcionalno završili u što kraćem roku.

Što nam je neophodno potrebno:

  • Strunjače od 40 cm za siguran doskok s visine od 5 metara (cca 100 četvornih metara);
  • Blažujke“ – oplate od vodootporne šperploče koje se upotrebljavaju u građevinarstvu, dimenzija: 125 cm x 250 cm x 2,1 cm – cca 100 četvornih metara;
  • Kvalitetni vijci za drvo dimenzija 80 mm x 6 mm – cca 3000 komada;
  • Kvalitetni vijci za drvo dimenzija 160 mm x 8 ili 10 mm – cca 300 komada;
  • Boja za drvo (bijela, plava, zelena, crna i crvena) za prekrivanje cca 300 četvornih metara;
  • Oprimci/hvatišta koja se pričvršćuju na stijenu i izrađuju se od posebnih materijala – potrebno nam je cca 1500 hvatišta (prosječna cijena hvatišta je iznad 35,00 kuna po komadu);
  • Željezne ploče debljine 3 milimetra za izradu učvršćenja-spojeva nosive konstrukcije;
  • Željezni nosači dimenzija 100x100x7000 milimetara za izradu konstrukcije za specifične treninge i površine za školu penjanja za predškolce– potrebno nam je 9 takvih nosača.

Ukoliko niste u mogućnosti donirati gore navedene materijale ili barem dio njih, a želite nam pomoći u nakani da napravimo prvu sportsko-penjačku stijenu, pogodnu za treninge i natjecanja u sportskom penjanju, molimo Vas da nam pomognete donacijom novčanih sredstava na naš IBAN račun:

IBAN: HR41 2390 0011 1010 8483 6

Unaprijed zahvaljujemo na pomoći a za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju,

Neven Petrović, predsjednik, 095 528 25 19

Damir Konestra, tajnik, 098 338 005

e-pošta: spk.tuhobic@hps.hr