Zbog učestalog vandalskog iživljavanja na našoj “foto točki” na Rebru, koja je bila i “foto točka” obilaznice “50 godina PD Tuhobić” morali smo nešto poduzeti. Vandali su uništili tri piramide koje su svojim ručicama izgradili i obojali mali planinari iz dječjih vrtića Rijeke, djeci je uništen i sunčani sat, a obojano kamenje puža kojega su postavili u travi je razbacano.

Kome to treba? U ime čega socijalni idioti uzimaju za pravo da nam nameću svoje iskvarene i zločeste. neinteligentne poruke. Kome smeta kamena piramida kraj puta, na krasi, na kojoj piše “foto točka”? Koga to vrijeđa? Taj koga to vrijeđa je osoba bez trunka socijalne inteligencije i jednostavno se duhovno hrani – kad ruši tuđe! Ko’ što je još davno ispjevao Đole u pjesmi: “Ne dirajte mi bagrenje”.

Eto, u toj nevolji pokušali smo naći win-win situaciju i mislim da smo uspjeli. Dejvi je trasirao a onda smo Unita, Dejvi i Damir označila 150 metara puta od devastiranog dječjeg  “Lend art područja” do vrha Točila. Kad smo trasirali put i došli do vrha- premjestili smo i “foto točku” naše obilaznice koja se sada nalazi na vrhu Točila, najvišoj koti visoravni Rebar.

Na žalost zbog teškoća u prijenosu fotografija na web, fotke nove Foto točke i vrha Točila vidjeti možete na našem Facebooku.

Damir K.