U nedjelu 9.1.2022. pridružiti ćemo se organiziranom pohodu na Klek s ciljem sudjelovanja  na  tradicionalnoj proslavi Nove godine. Klek je istaknuta planina na rubu Velike Kapele, iznad grada Ogulina. To je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj. Ima oblik 3-4 km dugog hrpta strmih strana, na čijem vrhu je 200 metara visoka stjenovita glava. Prema narodnoj predaji, vrh Kleka je okupljalište vještica u olujnim noćima pa su one postale svojevrstan simbol Kleka i Ogulina.

PLAN IZLETA:

Okupiti ćemo se u centru Ogulina u 9:00h ispred hotela Frankopan i onda ćemo se svi zajedno uputiti do polazne točke našeg planiranog uspona.

Za uspon odabrati ćemo  prilaz iz sela Bjelsko na cesti Ogulin – Jasenak. Razmjerno je strm, ali je najkraći. Nakon 50′ uspona kroz šumu stiže se do planinarskog doma Klek pod vršnom stijenom. Tamo ćemo se pridružiti organiziranoj proslavi. Za sve koji žele nastaviti ćemo uspon do samog vrha koji traje 30′,  mjestimično se treba koristiti i rukama (postavljene su sajle za osiguranje). Uspon na vrh može biti za kišnog vremena ili po snijegu vrlo opasan. Na vrhu treba izbjegavati približavanje rubu stijene jer to može biti pogibeljno.

S vrha se pružaju lijepi vidici prema Ogulinu i jezeru Sabljacima, Bjelolasici, a pogled posebno privlače slikovite stijene Klečice.

Oko 14 sati spuštamo se za Bjelsko te nastavljamo put za Ogulin.

VODIČ: I. Mohač

PRIJAVA ZA IZLET: Na mobitel vodiča, ili putem vibera u grupi “Tuhobić”.

OPREMA: Obuća i odjeća za hladnije vrijeme s mogućnošću kiše (kabanica ili najlonski pončo u ruksaku) ili snijega, gamašne su također poželjne, u autu rezervna suha odjeća, štapovi (dobro će doći na usponu i silasku).

IZJAVA: Svatko dolaskom na izlet potvrđuje svoju psihofizičku spremnost za sudjelovanje na izletu. Tijekom izleta slušaju se upute vodiča.

DOPUNA: Izlet će se odgoditi samo u slučaju većeg nevremena – pratiti obavijesti (Viber/FB) tijekom subote! 

PRIJAVA ZA IZLET: Na mobitel 0914883200 Sandra, putem vibera u grupi “Tuhobić” ili putem forme.  

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]