8,30 nalazimo se na Hreljinu na parkingu Caffe bara Milenium (tko hoće može na kavu)

Odatle krećemo prema centru Hreljina i skrećemo na usku cestu za Tuhobić, prema proplanku Satničko, na početnu točku uspona ostavljamo aute.

  • Odakle staza skreće desno na nešto lošiju šumarsku cestu, i prolazi pored nekoliko partizanskih spomenika i dolazi do lovačke kuće. U nastavku se lagano penjemo kroz bukovu šumu dok ne dođemo na prijevoj između Tuhobića i Jelenčića.  Od ove točke uspon nastavljamo po grebenu Tuhobića sve do izlaska na travnato-kamenitu čistinu gdje se otvaraju prekrasni vidici na Kvarnerski zaljev i Učku, NP Risnjak i niz  drugh vrhova u daljini. Ovaj dio uspona vodi po grebenu sve do vrha, sa stalno otvorenim vidicima i jedan je od ljepših u Hrvatkoj.
  • Na vrhu vrijeme za ručak, slikanje i uživanje….
  • Ukupno vrijeme pješačenja cca 4 sati.
  • Predviđeno vrijeme povratka oko 15,00

Vodič: Vanja Blažić, 091 532 6946

Prijevoz: osobni automobili

Težina: tehnički i kondicijski umjereno zahtjevno.

Oprema: Preporučena planinarska oprema za jednodnevni izlet – prilagođena godišnjem dobu i planini. Dakle čvrste visoke cipele (najbolje gojze ), cca dovoljno vode, čaja, hrana iz ruksaka npr. voće, orašasti plodovi, sendvič… da izdržite do kasnog ručka. Slojevita odjeća, jakna – stoperica – vjetrovka ovisno o vremenskoj prognozi,…kapa, rukavice. Snijeg moguć u tragovima, vjerovatno niže kroz šumu.

Napomena: 

Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.

VAŽNO: Izlet će se provoditi u skladu s mjerama zaštite o COVID 19 u trenutku održavanja izleta!

DOPUNA: Izlet će se odgoditi samo u slučaju većeg nevremena – pratiti obavijesti (Viber/FB) tijekom subote! 

PRIJAVA ZA IZLET: Na mobitel 091 532 6946 Vanja, putem vibera u grupi “Tuhobić” ili putem forme.  

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]