U subotu 11.6.2022. Mali planinari OŠ Turnić uputili su se na izlet na vrh Učke pod vodstvom iskusnog planinarskog vodiča PD Tuhobić  – barbe Damira. Krenuli su s Poklona do vrha Vojak, a zatim se, uz odmor, spustili s istarske strane prema Veloj dragi gdje ih je čekao autobus.

Uživali su u svježini i mirisu šume. Na proplancima su odmarali i upijali boje i zvukove prirode. Putem su fotografirali biljke, najviše one koje imaju cvjetove.

Fotografije ćemo iskoristiti za stvaranje digitalnog herbarija biljaka iz našeg zavičaja. To je jedna od  aktivnosti u okviru Erasmus+ projekta Zelena škola (Greenschool) u kojem je Planinarsko društvo Tuhobić koordinator projekta, a partneri su OTI Slovakija, također sportska organizacija iz Nitre u Slovačkoj i predškolska ustanova „Play“ iz Beograda u Srbiji. Zelena škola je projekt u kojem se upoznaje sa zaštitom prirode, zaštićenim biljkama i životinjama te klimatskim promjenama na temelju boravka u prirodi, tj. iskustvenog učenja. Učenje o prirodi u prirodi učinkovitije je od učenja u prostoru učionice. Priroda je razred bez zidova – zelena škola.

Mali planinari zadovoljni su se vratili u Rijeku uz obećanje da će najesen nastaviti osvajanje novih planinskih vrhova.

Učiteljica Anita Rafaj

Izvor: http://os-turnic-ri.skole.hr/?news_hk=1&news_id=6194&mshow=290#mod_news

[ngg src=”galleries” ids=”15″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]