098 338 005 pdtuhobic@gmail.com

17.7. Slovenija – Mala Mojstrovka (2332m)

POLAZAK:  6,00 Vrata Jadrana (povratak za Rijeku oko 18,00 sati)

CIJENA IZLETA:     prijevoz autima – dogovor sa vozačima

(gorivo + vinjeta )

ROK ZA PRIJAVU:  15.07..2022.

Vrijeme hodanja: 6 – 7

A grupa – sa prijevoja Vršić na vrh južnim putom ( via normale ) – zahtjevno

B grupa – sa prijevoja Vršić na vrh po Hanzovom putu (ferata) kroz sjevernu stijenu – vrlo zahtjevno – obavezan ferata set ( pojas, y, kaciga, rukavice ) – spuštamo se zajedno sa A grupom po normalnoj stazi.  

Mala Mojstrovka je zbog lakog pristupa preko prijevoja Vršič i lakog uspona po južnoj strani, najposjećeniji vrh iznad 2000 m u Julijskim Alpama.

Na vrhu se nalazi upisna kutija i planinarski žig. S vrha se pružaju nezaboravni vidici na susjednu Veliku Mojstrovku, Mangart, Slemenovu špicu, Ponce i vrhove iznad doline Krnice, Škrlaticu i Prisojnik.

Do vrha s Vršića vode 2 puta: „normalan“ po južnoj strani (2,30 h) i Hanzova pot (ferata) kroz sjevernu stijenu i traje pola sata duže, ali je zato atraktivnija.

Nakon silaska okrijepu ćemo potražiti u nekom od planinarskih domova na prijevoju Vršić.

OPREMA:  Planinarske cipele, odjeća prema prognozi, zaštita od sunca, dovoljno tekućine, hrana iz ruksaka. Za feratu već prije naveden set za samoosiguranje.

PRIJAVE: viber grupa, web

VODIČI: Vanja Blažić i Damir Konestra

DCIM\101GOPRO\GOPR3260.

Napomena:

Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i

zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da izletu pristupa na vlastitu odgovornost.

STISNI ZA VIŠE SLIKA

Podijelite sadržaj

Comments are closed.