Polazak: 9 sati u Smokovu iznad Jadranova – STISNI ZA LOKACIJU LOKACIJA

Povratak: oko 16 sati

Prijevoz: osobni automobili – dogovor u Viber grupi TUHOBIĆ – SLIKE ili individualno

Udio u prijevozu: u dogovoru sa vozačem

Vodič: Vanja i Edo

Informacije: Edo 0996068107

PD Tuhobić vas u nedjelju 5.2.2022. vodi na prekrasnu stazu krša i kuša. Početak staze, a ujedno i mjesto okupljanja je naselje Smokovo u Jadranovu, a nalazi se sa gornje strane magistrale iznad benzinske pumpe. Iz Smokova se dižemo na stazu koja nas cijelo vrijeme vodi iznad magistrale, s jedne strane nam se pokazuje tribaljsko jezero, a s druge strane more i tako gotovo cijelim putem, prvo odredište nam je Sopalj podno kojeg se nalaze ostatci kapelice Sv. Kuzman. Nakon fotografiranja i kratke pauze, nastavljamo put našeg cilja, a to je Kavranova Stena, prekrasni vidikovac iznad Crikvenice sa kojeg se pruža prekrasan pogled na Crikvenicu, Klimno i Šilo. Ovaj dio staze je dug oko 8 km i ima oko 350 metara uspona. Na vrhu se dijelimo u dvije grupe.
A grupa se vraća istim putem u Smokovo što cijelom putu daje oko 16 km i nešto manje od 700 metara uspona.
B grupa će se sa Kavranove stene spustiti do ostataka gradine Badanj i od nje nastaviti do Pavlinskog samostana u Crikvenici. B grupa će napraviti ukupno oko 12 km i oko 350 metara uspona.

A grupa je kondicijski umjereno zahtjevna, a tehnički nezahtjevna.
B grupa je kondicijski i tehnički nezahtjevna.

Kavranova stena i Pavlinski samostan su ujedno i kontrolne točke naše obilaznice PPF, a gradina Badanj predzadnja KT Riječke planinarske obilaznice, a po putu prema samostanu je i zadnja kontrolna točka Riječke planinarske obilaznice.

Na izlet se ide osobnim automobilima pa ćemo ovisno o broju prijavljenih ostaviti nekoliko automobila prijepočetka izleta u Crikvenici kako bi se mogli vozači prevesti u Smokovo.

Oprema: Preporučena planinarska oprema za jednodnevni izlet – prilagođena godišnjem dobu i planini. Dakle črste visoke cipele (najbolje gojze ),dovoljno vode, čaja, hrana iz ruksaka npr. voće, orašasti plodovi, sendvič… da izdržite do kasnog ručka. Slojevita odjeća, jakna – stoperica – vjetrovka ovisno o vremenskoj prognozi, …kapa, rukavice. Moguć snijeg, uzeti štapove, gamaše, žabice, dereze radi lakšeg hodanja.

Napomena: 

Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.