Polazak: 14.4. u 17:30 sa Jelačića

Povratak: 16.4. u večernjim satima na Jelačić

Prijevoz: autobus

Cijena: 90€ – uključen prijevoz autobusom i dva noćenja sa doručkom i platiti se može na KEKS PAY 0996068107 ili u dogovoru sa orgenizatorom

Vodič: Lokalni vodiči

Informacije: Edo 0996068107

Napomena: Potrebno je imati važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu zbog prelaska granice

Plaćanje i prijave: Prijave su otvorene do 5.4.2023. ili do popunjenja autobusa, potvrda prijave je uplatom iznosa izleta, a u slučaju odustajanja nakon 5.4.2023. je potrebno naći zamjenu, a ukoliko se ne nađe refundiramo iznos za noćenje, ali ne i za prijevoz

PD Tuhobić organizira višednevni planinarski izlet u BIH u suradnji sa tamošnjim planinarskim društvom Grmeč iz Bosanske Krupe gdje će nas domaćin ugostiti i dva dana provesti na nekoliko različitih izleta.

14.4. Pokret u 17:30 sa Jelačića i vožnja do Bosanske Krupe gdje noćimo
15.4.
Grupa A u 7 sati autobusom kreće u Bosanski Petrovac pored kojeg se nalazi naš cilj, a to je 1795 metara visoka Osječenica kojoj se s jedne strane nalazi kanjon rijeke Une, a sa druge strane Krško polja Medeno, Bjelajsko i Petrovačko. Uspon na Osječenicu u jednom smjeru ima 7 km i gotovo 1000 metara što ju čini srednje teškom stazom, ali tehnički nezahtjevnom.

The junction


Grupa B ostaje u Bosanskoj Krupi gdje će imati izlet na vrelo rijeke Krušnice, staza je ravna i nezahtjevna pa samim time i pogodna za svih, nakon završene ture u planu je obilazak starog grada u Bosanskoj Krupi od kuda se pogled pruža na rijeku Unu, mostove nad rijekom i cijeli grad.
Kada se okupe A i B grupa imamo organiziranu večeru u restoranu koji će nam pripremiti domaće specijalitete.
16.4. Nakon doručka se pakiramo i stvari spremamo u autobus te oko 9 sati krećemo na planinarsku turu, Dio puta će za grupu A i grupu B biti jednak, ali se u jednom trenutku razdvajamo gdje A grupa ide na vrh Male Gomile sa koje se pruža impresivan pogled na kanjon rijeke Une, a B grupa skreće prema pećini Badžet Gradini i vidikovac pa povratak uz spomenik ljiljana koji je posvećen žrtvama rata. A grupa ima povratak istom rutom kojom je išla B grupa. Grupa A cca 15 km kondicijski umjereno zahtjevno, tehnički nezahtjevno, a grupa B kondicijski i tehnički nezahtjevno

Ne može se doći u Bosnu, a da se ne pojedu ćevapi pa tako nakon što se vratimo sa ture odlazimo u jednu od ćevabdžinica da osjetimo čaroliju ćevapa 🙂
Nakon ručka krećemo prema Rijeci gdje ćemo stići u večernjim satima.

Oprema: Osobna planinarska oprema prilagođena uvjetima u trenutku održavanja izleta. U drugu torbu osobne stvari koje ne planirate nositi na izlet.

Napomena: 

Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.