Polazak: 10 sati u selu Lipa pored muzeja

Povratak: oko 16 sati

Prijevoz: osobni automobili – dogovor u Viber grupi TUHOBIĆ – SLIKE ili individualno

Udio u prijevozu: u dogovoru sa vozačem

Vodič: Damir 098338005

Zahtjevnost: Tehnički i kondicijski nezahtjevno

PLEŠIVICA je 771 metar visok i vrlo slikovit vrh nedaleko Lipe, sela poznatog po strašnoj sudbini iz 2. svjetskog rata. Do vrha se može „ravno uzbrdo” a može i putom koji kružno obilazi vrh dok nas ne dovede na vršnu visoravan s prekrasnim pogledima na Lisac, Alpe, Kvarnerski zaljev. Krenut ćemo tim putom i u jednom trenutku umjesto da produžimo prema Škalnici okrenut ćemo se prema zapadu i blagim usponom stići do, pomalo sakrivene u niskoj šumi, vršne piramide. Tako je i upisna knjiga ali nema pečata.
S vrha pruža se prekrasan pogled na Učku, Ćićariju i kvarnerske otoke, a samo dva tri kilometra dalje već je Slovenija.
Izlet je pogodan za seniore, roditelje s djecom najrazličitijeg uzrasta, za sve koji se žele malo razgibati prije nedjeljnog ručka…


PLAN IZLETA:
10,00 – okupljanje u selu Lipa (pored muzeja – nedjeljom je zatvoren ali možda uspijemo…)

10,10 – ako nema Muzeja idemo prema vrhu – stotinjak metara po asfaltu, potom bijelom cestom (za Lisac) a onda od sedla kolskim putom prema vrhu.

12,00 – 12,30 – dolazak na vrh uz povremena razgledavanja, slikavanja, obilazak lovačke čeke, hranilišta (jasla) za jelensku i srneću divljač. Ne žuri nam se.

13,00 – povratak prema Lipi 

14,00 – šetnja po mjestu, obilazak spomen obilježja na otvorenom

14,30 – 15,00 – povratak za Rijeku 

Oprema: Osobna planinarska oprema (klikni za detalje) prilagođena godišnjem dobu i planini. Hrana iz ruksaka

Napomena: 

Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.