Polazak: 7:30 sa Jelačića

Povratak: U večernjim satima

Prijevoz: Autobus

Udio u prijevozu: 18€ – u cijenu uključen prijevoz i trajektna karta

Plaćanje: Keks pay 0996068107, u društvu 15.3. od 18 do 19:30 ili u dogovoru sa organizatorom

Organizator: Edo 0996068107/Slaven

Težina: K2 – T1

U nedjelju 19.3.2023. PD Tuhobić organizira izlet na najljepši pogled Kvarnera i to na vrh Sv. Mikula koji se nalazi na Osorščici.

Na izlet se kreće u 7:30 sa Jelačića, planirani početak planinarenja je oko 10 sati, kreće se iz Nerezina prema vrhu Sv. Mikula, kada se popnemo na Sv. Mikulu, riješili smo najteži dio puta pa ćemo se nagraditi odmorom i žigom u naše HPO knjižice, a od tuda nas čeka prekrasno hodanje grebenom do vrha Televrina od kuda se pruža prekrasan pogled na otok Unije. Nakon fotografiranja i kratke pauze idemo dalje putem Slovenčice prema planinarskom domu Sv. Gaudent kod kojeg možemo napraviti dužu pauzu za ručak jer nakon doma nas čeka spust od 4 km do autobusa koji će nas čekati u Osoru.

Na izletu nas čeka oko 11 km planinarenja sa nešto više od 500 metara uspona, planirano vrijeme hoda je 5 sati.

Oprema: Osobna planinarska oprema (klikni za detalje) prilagođena godišnjem dobu i planini. Hrana iz ruksaka

Napomena: 

Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.