Polazak: Polazak autobusa u 7 sati s Jelačićevog trga

Povratak: oko 19 sati

Prijevoz: Autobus

Udio u cijeni prijevoza: 18€ plativo u srijedu u društvu od 19 do 20 sati

Organizator: Sandra 0914883200 i Anita 0958686202

Težina: K2 – T1

Veliki Snežnik (1796 m) nalazi se na južnom rubu Slovenije i predstavlja granicu izmedju kontinenta i Jadranskog mora. 
Autobusom ćemo doći u naselje Sviščaki (1242 m) iznad Ilirske Bistrice. Tu je početna točka naše ture. Staza u početku vodi makadamskom cestom, a potom zalazi u šumu. Nakon izlaska iz šume otvara se vidik prema vrhu do kojeg vodi nešto strmiji uspon kroz nisku klekovinu. Na vrhu je planinarski dom. S Velikog Snežnika za vedrog vremena pogled se pruža prema kvarnerskim otocima i Velebitu te prema Kamniškim i Julijskim Alpama. 
Ukupno trajanje uspona i silaska s odmorima cca 5,5 sati. 
Izlet je kondicijski umjereno zahtjevan i tehnički nezahtjevan. 
Obavezna oprema je standardna planinarska oprema primjerena godišnjem dobu i vremenskim uvjetima. 


Po povratku u planinarskom domu na Sviščakima može se pojesti jota. U prijavi obavezno navedite hoćete li jesti u domu kako bismo ranije naručili jotu.

Oprema: Osobna planinarska oprema (klikni za detalje) prilagođena godišnjem dobu i planini.

Napomena:  Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.