Via Planinarika je naš novi događaj koji će se održati 23.09.2023 te Vas ovim putem pozivamo.

Početak se planira u periodu od 7 do 8 ujutro na Kamenjaku (kod gostione), preko Rimskih vrata duboko u Gorski kotar pa sve do našeg doma u Zamostu.

Po putu ćemo imati punktove na kojima ćemo dijeliti vodu, magnezij i voće, a na kraju će Vas čekati topli obrok.

Staza je duga više od 35 km i savladava uspon od oko 1500 nmv pa je potrebna dobra kondicijska spremnost a cijela staza će biti označena prigodnim oznakama. Kotizacija za startni paket je 25€ i uplatom do 14.9. ga možete osigurati. Za cijenu startnog paketa dobivaju se  stvari prigodne za planinarenje. Topli obrok će se servirati na završnoj točki hoda gdje će biti podjela medalja i druženje nakon hoda. Dan nakon hoda će se u našem domu održati tradicionalno natjecanje u gljivarskom kotliću i svi su pozvani da se prijave u ekipama i natječu te pokažu svoje kulinarsko umijeće.

Za one koji žele ostati i na gljivarskom kotliću možemo ponuditi smještaj u domu po cjeniku ili u šatorima pored doma besplatno (šatore osigurava organizator, a vreće i karimate osiguravate sami), također u obliženjm mjestu u Osilnici ima hotel.

Veselimo se vašem dolasku!

Informacije na FB https://www.facebook.com/viaplaninarika

Startninu od 25€ je moguće uplatiti na IBAN: HR45 2340 0091 1104 6337 3 sa opisom plaćanja: Via Planinarika ime i prezime