Polazak: Okupljanje od 7:45 – 8:00 ispred Društva

Povratak: U popodnevnim satima oko 17

Prijevoz: Osobni automobili

Organizator: Damir 098 338 005

Težina: Kondicijski i tehnički lako K1-T1

OPIS IZLETA:
OKUPLJANJE: 7,45 – 8,00 na parkiralištu ispred Društva

Polazak u koloni do Klenovice i potom od Klenovice (2. raskrižje lijevo) prema Krmpotama. Prolazimo Krmpote (Jakov Polje na topo kartama) i sada nešto užom cestom idemo Luki Krmpotskoj. Nakon par kilometara u dosta oštrom desno m zavoju skrećemo lijevo na seosku asfaltnu cestu i uz mjesno groblje dolazimo do zaselka Grujići u kojem se nalazi lovački dom koji nosi ime Mirka Balena.

Luka Krmpotska – Lovački dom imena Mirka Balena – 760 mnm
Tu parkiramo – oko 09,00 sati. Možda već bude radio kafić pa kome treba – kava i sl.

PLANINARENJE:
09,30 Polazak dobro markiranim putom kroz zaselak Butorci. Malo poviše zaselka spajamo se s putom koji do Kolevratskih stijena vodi od Viništa (oko 600 m rvr i 2 sata hoda ispod nas). Nastavljamo putom i počinjemo uspon prema prijevoju Kolevrat. Uspon je u početku strm, staza ide okomito na padinu, a potom put postaje položeniji. Na usponu “hvatamo zrak” po potrebi.
Prekrasne panorame od Učke do Zadra

10,30 – KOLEVTRATSKI PRIJEVOJ 990 mnm
Odmor 15 minuta, na raskrižju gdje se odvaja put za Crni vrh i dalje Ričičko bilo

10,45 Nastavljamo kroz šumu gubeći visinu i spuštamo se prema Kolevratskom polju 830mnm.
Nastavljamo preko polja, blago se penjemo prije izlaska na makadamsku cestu. Idemo po cesti 300 metara i naglo skrećemo lijevo – u brdo.
Počinje naš završni uspon koji je ipak nešto manji nego u prvoj etapi puta. Moramo dobiti oko 190 metara visine do južnog vrha Kolevratskih stijena

12,00 KOLEVRATSKE STIJENE – JUŽNI VRH – 1090 mnm
Južni vrh je naš cilj.                                           Oko kilometar sjeverozapadno, po grebenu nalazi se Srednji vrh 1098 mnm. Put do njega je zahtjevan, uključuje uporabu ruku jer se moramo popeti preko stijenja – nešto kao Medviđak. Hoćemo li do tamo ovisi o raspoloženju, kondiciji, vremenu…

13,00 POVRATAK istim putom do Luke Krmpotske.

15,30 LUKA KRMPOTSKA
zajedničko piće u kafiću Forestos i oko 16,00 povratak (individualno – ne u koloni)

Dolazak u Rijeku oko 17,00 sati

Prehrana iz ruksaka
Odjeća i oprema – dobre gojzerice, odjeća prema prognozi, rezervna odjeća u autu, dosta vode.

VODIČ: Damir Konestra 098 338 005
PRIJAVAZA IZLET:
Putem mrežne prijavnice  –  ili, na telefon vodiča

Oprema: Osobna planinarska oprema (klikni za detalje) prilagođena godišnjem dobu i planini.  Pčvrste visoke cipele (kamenit teren), dosta tekućine (ne alkohol i ne gazirano), hrana za cijeli dan, odjeća prema sezoni i prognozi.

Napomena:  Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.

PRIJAVE:
https://forms.gle/qifDgspd9KdPRVEv5