Polazak: Polazak 5:30 sa Jelačića

Povratak: U večernjim satima

Prijevoz: Autobus – udio u cijeni prijevoza 35EUR; plaćanje na žiro račun društva HR45 2340 0091 1104 6337 3 sa opisom “Izlet u Kranjsku goru ime i prezime” – za otkazivanje nakon 1.5. ne vraćamo uplaćeni udio u cijeni

Vodiči: Grupa A – Edo 0996068107, Grupa B – Vanessa

TežinaGrupa A – Kondicijski K2 umjereno zahtjevno 5-7 sati hoda, tehnički nezahtjevno; Grupa B – Kondicijski i tehnički nezahtjevno K1-T1

U nedjelju 5.5. idemo na prvi ovogodišnji izlet u  Sloveniju i to u lijepu Kranjsku goru.

Polazak ja autobusom u 5:30 sa autobusnog stajališta na Jelačiću od kuda se vozimo na prema Kranjskoj gori, po putu ćemo stati na odmorište Voklo na kavu, čaj ili nešto slično. Dolaskom u Kranjsku goru idemo na prekrasno jezero Jasna koje je ishodište za obje grupe. 

Na jezeru ćemo se dijeliti u A i B grupu.

A grupa – Kondicijski K2 umjereno zahtjevno 5-7 sati hoda, tehnički nezahtjevno

Sa jezera Jasna krećemo strmo prema Mojčinom domu na Vitrancu, a od njega prema Ciprniku sa kojega se spuštamo na Bedančev dom. Staza je kratka, ali slatka (čitaj strma :)) sa 1000 metara uspona u manje od 5 kilometara, sav taj trud će nam se isplatiti jer se sa vrha pružaju prekrasni pogledi prema prekrasnim stjenama Julijskih alpi koje će, nadamo se, još uvijek biti bijele.

B grupa – Kondicijski i tehnički nezahtjevno K1-T1

B grupa dolazi na jezero Jasna, ali za početak ne kreće odmah u brdo već obilazi prekrasno jezero i korito rijeke Pišnice, sa jezera se pruža pogled na vrlo impresivan alpski masiv sa velikim vrhom Prisojnikom kojem se na lijevoj i desnoj strani pokazuju okna. Nakon kratke šetnje se kreće u brdo, ovaj put nije cilj vrh, ali su cilj prekrasni pogledi, a sa Bedančevog doma imamo panoramski pogled prema Kranjskoj gori i karavankama. Sam uspon je nešto strmiji, u 3 km ćemo savladati oko 450 metara uspona što nam laganim hodom neće predstavljati veliki problem.

U Bedančevom domu se skupljamo, B grupa će vjerojatno čekati A grupu, i skupa se spuštamo u centar Kranjske gore gdje možemo popiti kavu, kupiti neki suvenir i krenuti kući

Prehrana iz ruksaka, a nekoliko dana prije izleta ćemo znati da li će dom posluživati hranu

Oprema: Osobna planinarska oprema (klikni za detalje) prilagođena godišnjem dobu i planini.  Pčvrste visoke cipele (kamenit teren), dosta tekućine (ne alkohol i ne gazirano), hrana za cijeli dan, odjeća prema sezoni i prognozi.

Napomena:  Na izletu, sudionici su dužni poštivati upute i odluke vodiča, koji se u vođenju izleta rukovode dobrobiti za sve članove grupe i stvaranja uvjeta za sigurnost i uživanje svih sudionika na planinarskom izletu.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.